Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Tradizione a tavola 15.10.-15.11.2019.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Potraži smještaj

6. Limes Slow Bike: Opušteno kroz Kontiju

10.05.2014

Dan kao stvoren za opušteno bicikliranje kroz prirodu. Još kad ti netko pripremi rutu, lagano te vodi i k tome dobro nahrani i napoji, i sve gratis, onda valja samo reći: hvala. Pohvale za današnje, šesto izdanje biciklijade Limes Slow Bike idu domaćinima – vrsarskoj općini i turističkoj zajednici, priređivačima iz biciklističkog kluba Loborika i njihovim kolegama iz Poreča koji su odradili vođene i osiguranje staze.

Na vrsarskoj se rivi danas okupilo pedesetak biciklista, iz Istre, a i nekoliko stranih turista, u širokom rasponu od mlađih od šest do starijih od 66 godina. Limes Slow Bike doista je lagana biciklijada: tek 15-ak kilometara iz Vrsara kroz prekrasan pejzaž obronaka Limskog kanala i prašumu Kontiju prema Kloštru i natrag, s okrepom u lovačkom domu na Stanciji Grande, koju su, tradicionalno i obilno, pripremali i podijelili šefovi Općine i TZ-a predvođeni načelnikom Frankom Štifanićem.

Na povratku još malo zabave za najmlađe i akrobacije BMX-icama, sve u svemu, lijepo uživanje koje je bilo šteta ne iskoristiti.

(Napisao i snimio G. PRODAN, Glas Istre)