Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 23.-25. listopad 2020.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Potraži smještaj

Izletima iz Vrsara u otkrivanje ljepota Istre

Zahvaljujući odličnoj cestovnoj povezanosti između istarskih gradova i organizaciji raznovrsnih programa, iz Vrsara se možete uputiti u svim pravcima.

Odaberete li jug, krenut ćete prema srednjovjekovnim Balama, proći kroz Vodnjan, mjesto svjetski poznatih maslinovih ulja i stići do Pule u obilazak grada najočuvanijeg antičkog spomenika, velebne rimske Arene iz 1. stoljeća.

Krenete li istočno, u upoznavanje unutrašnjosti, stići ćete u središte Istre, u Pazin. Istražite što povezuje Pazinski kaštel i svjetskog pisca Julesa Vernea. Iz Vrsara možete i sjeverno pa zastanite u Poreču i otkrijte sve ljepote grada mozaika i Eufrazijeve bazilike sklonjene pod skute UNESCO-a. Tek 10 km dalje, pokraj mjesta Nova Vas, nalazi se jama Baredine, sklonište bogatog podzemnog svijeta.

Zapad vas odvodi morskim putevima do Brijuna ili Venecije, no iz Vrsara možete u još jednom smjeru – uvis! Poseban doživljaj pod visokim adrenalinom pruža obližnji vrsarski aerodrom koji organizira panoramske letove nad Vrsarom, otočićima te Limskim zaljevom s pogledom koji ostavlja bez daha.

Informacije o izletima (Brijuni, Venezia, Plitvička jezera) možete dobiti na svim recepcijama i u turističkim agencijama:

Bovi, tel: +385 52 441 590
No.1, tel: +385 52 44 22 62