Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ribarske fešte

RIBARSKA FEŠTA je tradicionalna pučka fešta koju slavi cijelo mjesto, s mnoštvom zabave uz folklor, muziku, te nezaobilaznu kulinarsku ponudu morskih specijaliteta.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Izletima iz Vrsara u otkrivanje ljepota Istre

Zahvaljujući odličnoj cestovnoj povezanosti između istarskih gradova i organizaciji raznovrsnih programa, iz Vrsara se možete uputiti u svim pravcima.

Odaberete li jug, krenut ćete prema srednjovjekovnim Balama, proći kroz Vodnjan, mjesto svjetski poznatih maslinovih ulja i stići do Pule u obilazak grada najočuvanijeg antičkog spomenika, velebne rimske Arene iz 1. stoljeća.

Krenete li istočno, u upoznavanje unutrašnjosti, stići ćete u središte Istre, u Pazin. Istražite što povezuje Pazinski kaštel i svjetskog pisca Julesa Vernea. Iz Vrsara možete i sjeverno pa zastanite u Poreču i otkrijte sve ljepote grada mozaika i Eufrazijeve bazilike sklonjene pod skute UNESCO-a. Tek 10 km dalje, pokraj mjesta Nova Vas, nalazi se jama Baredine, sklonište bogatog podzemnog svijeta.

Zapad vas odvodi morskim putevima do Brijuna ili Venecije, no iz Vrsara možete u još jednom smjeru – uvis! Poseban doživljaj pod visokim adrenalinom pruža obližnji vrsarski aerodrom koji organizira panoramske letove nad Vrsarom, otočićima te Limskim zaljevom s pogledom koji ostavlja bez daha.

Informacije o izletima (Brijuni, Venezia, Plitvička jezera) možete dobiti na svim recepcijama i u turističkim agencijama:

Apartmani Adriatic, tel: +385 52 441 338
Bovi, tel: +385 52 441 590
No.1, tel: +385 52 44 22 62
Sole, tel: +385 52 42 86 15
Adria, tel: +385 52 44 15 55