Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Izletima iz Vrsara u otkrivanje ljepota Istre

Zahvaljujući odličnoj cestovnoj povezanosti između istarskih gradova i organizaciji raznovrsnih programa, iz Vrsara se možete uputiti u svim pravcima.

Odaberete li jug, krenut ćete prema srednjovjekovnim Balama, proći kroz Vodnjan, mjesto svjetski poznatih maslinovih ulja i stići do Pule u obilazak grada najočuvanijeg antičkog spomenika, velebne rimske Arene iz 1. stoljeća.

Krenete li istočno, u upoznavanje unutrašnjosti, stići ćete u središte Istre, u Pazin. Istražite što povezuje Pazinski kaštel i svjetskog pisca Julesa Vernea. Iz Vrsara možete i sjeverno pa zastanite u Poreču i otkrijte sve ljepote grada mozaika i Eufrazijeve bazilike sklonjene pod skute UNESCO-a. Tek 10 km dalje, pokraj mjesta Nova Vas, nalazi se jama Baredine, sklonište bogatog podzemnog svijeta.

Zapad vas odvodi morskim putevima do Brijuna ili Venecije, no iz Vrsara možete u još jednom smjeru – uvis! Poseban doživljaj pod visokim adrenalinom pruža obližnji vrsarski aerodrom koji organizira panoramske letove nad Vrsarom, otočićima te Limskim zaljevom s pogledom koji ostavlja bez daha.

Informacije o izletima (Brijuni, Venezia, Plitvička jezera) možete dobiti na svim recepcijama i u turističkim agencijama:

Bovi, tel: +385 52 441 590
No.1, tel: +385 52 44 22 62