Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Predavanje za privatne iznajmljivače u utorak, 20.2.2018.

Turistička zajednica općine Vrsar poziva privatne iznajmljivače i sve zainteresirane građane na predavanje koje će se održati u utorak, 20.02.2018. u 16.30h u prostorima Zajednice Talijana Vrsar (Gradska vrata 2)

Više

Edukacijsko – kuharske radionice

Ovim Vas putem pozivamo na suradnju vezano uz edukacijsko – kuharske radionice koje provodi Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o.

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Ostali izleti – U nova otkrića po Istri i Hrvatskoj

Iz Vrsara, iz Istre i srca Mediterana, krenite u osvajanje novih doživljaja, iskušavanje avanture i traganje za prekrasnim pogledima diljem cijele Hrvatske.

Okušajte se na uzbudljivim off road rutama u zaleđu Vrsara ili krenite mirnijim vodama, vožnjom kajaka na kanu piknik u beskrajno zelena prostranstva unutrašnje Istre. Sportska uzbuđenja možete upotpuniti village partyjem, zabavom koja slavi tipičnu istarsku gastronomiju uz nastup folklorne skupine, ili Istra tourom, izletom u otkrivanje skrivenih istarskih aduta, netaknute prirode, bogate kulturne baštine te domaćih specijalitea i delicija.

Svoje najmlađe razveselite posjetom svijeta dinosaura, funtanjanskog Dinoparka, a večeru oplemenite blagodatima Jadrana na ribljoj večeri, opuštajućem izletu u večernjim satima uz zabavu i ples do dugo u noć.

Izleti za cijelu obitelj organiziraju se i izvan Istre. Posjetiti možete Plitvička jezera, jedan od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske, udaljen od Vrsara oko 270 km. Izletom u susjednu Sloveniju možete posjetiti Postojnsku jamu i Lipicu.

JAMA BAREDINE
Upoznajte tajnovitu igru prirode, koja je nastajala tisućljećima, daleko od svijetla dana i oka čovjekova… Posjetite podzemni svijet JAME BAREDINE.

Kontakt: +385 (0) 52 421 333
GSM: +385 (0)98 224-350

PLITVICE
Plitvička jezera su najpoznatiji nacionalni park u Hrvatskoj, a ubrajaju se među najljepše znamenitosti u Evropi, te ih je UNESCO uvrstio u popis Svjetske prirodne baštine. Postoji 16 jezera koja su uronjena u gustu šumu i međusobno povezana sa 92 vodopada. Posjetitelje će dočekati brojne staze za šetnju te drveni mostići podignuti tik iznad mirne površine pojedinih jezera. Cijena izleta uključuje prijevoz klimatiziranim mini busom (8 osoba), ulaznicu u nacionalni park, vožnju brodom, vodiča i večeru.

Kontakt: Travel agency Adrenalina +385 (0)52 463 274

LIPICA – POSTOJNA
Kreće se u ranim jutarnjim satima za Sloveniju do Postojne, gdje u 10,00 počinje obilazak Postojnske jame. Ide se 4 km malim vlakićem i još toliko pješke po prekrasnim galerijama Postojnske jame, jedne od najvećih u svijetu. Obilazak traje cca 1,30 sati. Nakon obilaska ruča se u restoranu ‘Jama’ i nastavlja se do Lipice, kolijevke Lipicanera. Ovdje se u prastarim hrastovim i lipovim šumama već 400 godina uzgajaju rasni Lipicaneri. Obilazak kobilarne i dresurni program u posebnoj dvorani traju cca 1 sat.
PULANa najjužnijem dijelu istarskog poluotoka,smjestila se Pula, grad koji postoji 3 milenija, u kome se staro spaja s novim, u kome su nadahnuća za svoja ostvarenja našli poznati pisci i kompozitori. Tu su mnogobrojni kulturno povijesni spomenici koji su danas pozornica kulturno-zabavnog života. Turistički objekti nalaze se izvan grada u bujnim šumama uz more. Plaže se prostiru na 100 km lijepe i razvedene obale.
OFF ROAD
Svaki dan 115 km off Road. Vozimo bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Postoji mogućnost da vozite jedan od auta (ne zaboravite vozačku dozvolu). Ručak, piće i kušanje vina uključeno u cijenu. Budite dio nezaboravnog off Road iskustva barem na jedan dan!

Kontakt: +385 (0)52 438 165
GSM: +385 (0)98 924 78 36

ISTRA TOUR
Upoznajte prirodne i kulturne ljepote unutrašnjosti Istre. Uz to kušajte Istarske specijalitete.
VILLAGE PARTY
Kušajte tipčna Istarska jela uz zabavno-folklorni program.
RIBLJA VEČER
Večernji izlet sa zabavom, folklorom, muzikom i izvrsnom ribljom večerom.
CANO PICNIC
Uzbudljiva vožnja kanuom uz odličan ručak u prirodi.
DINOPARK FUNTANA
Kročite u svijet prahistorijskih dinosaura – ne bez strahopoštovanja!
APE TOUR VRSAR
PANORAMSKI OBILAZAK GRADA
cca 30-35 min
GRADSKI OBILAZAK uz usmeno vođenje
cca 60 -75 min
GASTRO TOUR
VEČERA UZ ZALAZAK SUNCA
Od 6.oo PM
Info : +385 (0)91 595 51 54