Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu

Ne čekajte ljeto.
Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu, mekoj toplini, bljesku morske površine i mirisima proljeća.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Parenzana Train

Doživite jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem Parenzana train kroz tunele i vijadukte putevima povijesne uskotračne pruge Parenzane.

Uz vožnju istarskim krajolikom te posjet prekrasnim mjestima unutrašnje Istre očekuje vas i degustacija autohtonih jela i pića.
Vožnja na relaciji Vižinada – Motovun te Motovun – Vižinada nazvana je “Put Velog Jože”. Uz prepoznatljiv zvižduk konduktera, zavirit ćete u povijest i oživjeti legendu Velog Jože.

Legenda o Velom Joži odvija se u Motovunu, srednjovjekovnom gradiću čija je veduta jedan od poznatijih simbola istarske unutrašnjosti. U Vižinadi, gradiću na brežuljku što se izdiže nad dolinom Mirne, pruža se jedan od najljepših pogleda na Zelenu i Plavu Istru.

Središnja stanica izleta nalazi se u Rakotulama gdje vas očekuje promocija istarskih specijaliteta. Na ovoj stanici, uz zvuk istarske narodne glazbe, za sve posjetitelje pripremit će se istarske delicije. Domaćini će za vas pripremiti nekoliko vrsta domaćeg kruha koji ćete moći degustirati uz najbolja maslinova ulja na svijetu, a nepca oplemeniti čašom najfinijih vina i drugih autohtonih delicija. Probajte pravu istarsku supu iz ruku domaćina agroturizma koja je pripremljena od najboljeg istarskog terana uz još nekoliko sastojka iznenađenja, a sve spravljeno u velikoj bukaleti. Posebnu atrakciju pružit će i mali zoo domaćih životinja te dječje igralište. Upoznajte boškarina, istarsku kozu zvanu “istrijanka” i magarca. U ponudi se nude i autentični suveniri.

Poželite li proniknuti dublje u eno-gastronomske čarolije koje pruža Središnja Istra, organizirat ćemo za vas ručak u Motovunu, posjete u agroturizme i degustaciju vina kod poznatih istarskih vinara iz Vižinade i Motovuna te posjet kod uzgajivače lavande.

Kontakt:
Parenzana train
info@parenzana.hr
www.parenzana.hr
Skype: ParenzanaTrain
T: +385 (0)52 496 068
T/F: +385 (0)52 496 069