Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Limes Bike Tour 6.5.2017.

Rekreativna biciklijada Limes Bike Tour ove godine nudi dva različita itinerera (staza Hobby 17 km i staza Sport 36 km) i  otvorena je za sudionike svih dobnih skupina, različitih zahtjevnosti (težine) a posebno je zanimljiva za obitelji s djecom (staza Hobby).

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu

Ne čekajte ljeto.
Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu, mekoj toplini, bljesku morske površine i mirisima proljeća.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Speleologija – Čarolija istarskog podzemlja

Istra je regija poznata po bogatom podzemnom svijetu koji će svakog očarati igrom prirode koja je tisućljećima stvarala brojne podzemne skulpture. Procjenjuje se da je na istarskom poluotoku sakriveno nešto više od dvije tisuće špilja, jama, ponora i pećina.

Za toplih ili pak hladnijih dana, nema većeg gušta od izleta u neku od poznatih istarskih špilja koje će vas rado ugostiti u svojim fascinirajućim podzemnim prostorijama sa stalnom temperaturom tijekom cijele godine.

Pronađite malo vremena za upoznavanje podzemlja Istre i ne propustite posjet nekoj od turistički valoriziranih špilja i jama – poznatoj Pazinskoj jami u središtu Istre, Feštinskom kraljevstvu pokraj Žminja, jami Baredine kraj Poreča ili, dalje prema Umagu, špilji Mramornici kraj Brtonigle.

U avanturu otkrivanja podzemnih svjetova ne morate daleko jer i Vrsar ima svoje skrivene adute – Romualdovu špilju u Limskom kanalu.

Jama Baredine je svojevrsni geomorfološki spomenik prirode s pet dvorana, a ispod četvrte se nalaze podzemna jezera  dubine do 33 metra. Brojni stalaktiti i stalagmiti podsjetit će vas na kosi toranj u Pisi, Gospu pa čak i snjegovića, a ovdje ćete imati priliku vidjeti i čovječju ribicu.

Tel. +385 52 421 333 | GSM: +385 98 224-350
www.baredine.com

Pazinska jama zadivit će vas posjetite li Pazinski kaštel koji s nalazi ponad litice nad ovim prirodnim fenomenom uz koji se vezujue brojne legende, a neki kažu da je upravo njome Pazin povezan s Limskim kanalom.

Romualdova špilja posebno je zanimljiva jer je dokazano da je u njoj živio čovjek u starom kamenom dobu. Naziv je dobila po svecu koji je u njoj boravio tri godine u molitvi i meditaciji.

Špilja Mramornica, otkrivena na jednom agroturističkom imanju, osvaja najvećom podzemnom dvoranom u Istri velikom gotovo kao nogometno igralište, dok Feštinsko kraljevstvo oduševljava ljepotom raznih sigastih oblika.