Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Besplatno klizalište i zabavni program u starogradskoj jezgri Vrsara

Drugu godinu zaredom Općina Vrsar-Orsera i Turistička zajednica općine odlučile su na Trgu Degrassi, u samom srcu starogradske jezgre, postaviti klizalište koje će biti otvoreno od 6. prosinca do 6. siječnja.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Potraži smještaj

Besplatno klizalište i zabavni program u starogradskoj jezgri Vrsara

Drugu godinu zaredom Općina Vrsar-Orsera i Turistička zajednica općine odlučile su na Trgu Degrassi, u samom srcu starogradske jezgre, postaviti klizalište koje će biti otvoreno od 6. prosinca do 6. siječnja. Na radost malih i velikih Vrsarana i njihovih gostiju klizanje i najam opreme bit će potpuno besplatno.  Radno vrijeme klizališta je svakim danom od 16:00 do 22:00 sata.

Zabavni program uz klizalište predviđa aktivnosti za male i velike, poput dolaska sv. Nikole, zajedničkog kićenja bora, dječje predstave „Kažunić u snijegu“  i radionice pripreme božićnog kruha.

Glazbeni program je osmišljen na način da će svaki petak uz klizalište DJ GOGO zabavljati prisutne hitovima glazbene scene, dok će svake subote u 19:00 sati nastupati lokalni bendovi:  Undercover (14.12.), Bluesbrajders (21.12), Paolo Malinarić acoustic duo (28.12.), i Gordan Gregurević – GOGO & bend (04.01.)

U nedjelju, 22. prosinca, u crkvi sv. Martina u 17 sati održat će se božićni koncert na kojem će nastupiti zborovi „Mendule“, „La contrada“,  te zborovi župa Vrsar i Funtana.

Na staru godinu, 31.12.2019. u podne se dočekuje Nova godina na klizalištu, uz paneton i šampanjac za sve prisutne i svirku „Tu i tamo benda“. Proslava na trgu počinje već u 11:00 sati.

U sklopu klizališta lokalni ugostitelji će se pobrinuti za ponudu kuhanog vina, tople čokolade i zimskih slastica. Sva događanja u tom blagdanskom razdoblju pogledajte u programu u prilogu.