Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Brojne avanturiste i zaljubljenike u outdoor sportove oduševio Lim Bay Challenge u Vrsaru

13.05.2019

Da Istra brojne posjetitelje ne privlači samo prirodnim ljepotama, predivnim destinacijama i eno-gastro delicijama nego i raznim sportskim sadržajima, govori i to što je ovog vikenda na utrci Lim Bay Challenge u Vrsaru sudjelovalo više od 280 natjecatelja i zaljubljenika u oudoor.

Naime, četvrto izdanje utrke u organizaciji Sportskog društva Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, u odnosu na lani, privukao je još veći broj sudionika u pustolovnim utrkama, čak 60 timova, koji su se okušali u trekkingu, brdskom biciklizmu, kayaku, abseilu te specijalnoj orijentaciji.

Kako je ove godine uveden novi sadržaj, nordijsko hodanje u prezentacijskom karakteru, 70-ak sudionika okušalo se u pješačenju u okolici Vrsara.

Utrka je prolazila potpuno novim predjelima Vrsara i okolice, a prvog dana sudionici su mogli birati između Ultra i Light kategorije. Cilj za obje utrke bilo je turističko naselje Belvedere u kojem se održalo i proglašenje pobjednika. U Ultra kategoriji titulom najboljeg okrunjeni su natjecatelji iz Italije Emiliano Corona i Andrea Villa iz Nirvana Raid La Sportiva Tenmadok, dok su u Light kategoriji ukupnim pobjednicima proglašeni Gregor Zupan i Blaž Kolner iz Orijentacijskog kluba Komenda iz Slovenije.

Drugog dana održao se klasični trekking unatoč cjelodnevnoj kiši, koji se sastojao od dvije kategorije – Challenger i Fun & Run, a dio je Istarskog kupa. Pobjednik Challenger kategorije je Talijan Mario Ruggiero iz kluba Nirvana Raid, a Fun & Run kategorije Flavio Michelon, također iz Italije.

Osim u samoj utrci, svi sudionici uživali su ljepotama Vrsarskog arhipelaga, Limskog zaljeva i njegovog zaleđa. Lim Bay Challenge utrka svim je sudionicima pružila nezaboravno iskustvo, dobru zabavu te visoku dozu adrenalina, a mnogi od njih su se složili da neće propustiti ni sljedeće izdanje ovog jedinstvenog događaja koje sa sobom donosi puno izazova.