Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Centar Casanova u kaštelu i biciklistička staza Tar – Lim

24.02.2016

Vrsar očekuje nastavak pozitivnog trenda turističkog prometa u ovoj godini, tim više što ponovno ulažu u turističku infrastrukturu da bi poboljšali uvjete boravka svojih gostiju. Lani je ova općina ostvarila 195.375 dolazaka i 1.425.809 noćenja, što je osam posto više dolazaka i tri posto više noćenja nego u 2014. godini.

Prema podacima Turističke zajednice, u javnu turističku infrastrukturu ove se godine ulaže 2,7 milijuna kuna, a osim u kanalizaciju i parkirališta, dječja i sportska igrališta, važan će se akcent dati na plaže.

Plaže i sportska igrališta

U uređenje i opremanje gradske plaže uložit će se 150.000 kuna, u javne sanitarne čvorove 250 tisuća, a za adaptaciju kule u starom gradu u interpretacijski centar Casanova 300 tisuća kuna. Riječ je o kuli u sklopu starih zidina kraj kaštela u Vrsaru koja dosad nije bila valorizirana. Taj prostor od 20-ak kvadrata u tlocrtu ove bi se godine novcem iz općinskog proračuna trebao obnoviti i potom dobiti adekvatan sadržaj. Kako nam veli Vugrinec, Casanova se nameće sam po sebi jer brojni turisti pitaju gdje bi mogli saznati nešto više o posjetu ovog slavnog ljubavnika Vrsaru. Upravo bi taj prostor, koji još nije osmišljen do kraja, bio mjesto gdje bi se svi gosti mogli informirati o toj činjenici kroz prijevod njegovih memoara i povijesne kostime iz toga doba. Također, u kuli se planira urediti i izložbeni prostor.

– Navedene investicije svakako će pridonijeti boljem životnom standardu i kvaliteti življen

ja domicilnog stanovništva, ali i poboljšanju uvjeta boravka turista. Uređenje sportskih igrališta posebno je važno zbog mogućnosti sportskih priprema raznih ekipa u periodima izvan glavne sezone, kazala je direktorica vrsarskog TZ-a Natalija Vugrinec.

Hotel  i kamp otvoreni i zimi

Novina je i veća suradnja s klasterom TZ-a Poreštine s kojima se zajednički promoviraju na turističkim tržištima te razvijaju zajedničke proizvode. Jedan od njih bit će i biciklistička staza koja će se pružati od Tara pa sve do Limskog kanala. Direktorica Vugrinec ističe i da se ove zime posebno radi na ponovnom privlačenju gostiju iz Rusije, a vidljiv je i pozitivan trend bukinga s britanskog tržišta uz promociju na tradicionalnim tržištima.

– U ovoj godini u svim vrsarskim objektima očekuje se nastavak pozitivnih trendova iz 2015. godine kojima smo jako zadovoljni. Dobri turistički rezultati posljedica su dosadašnjih ulaganja u podizanje kvalitete ponude i usluga, kako u objektima hotelskih poduzeća Maistra i Valamar, tako i u obiteljskom hotelu Vista i privatnom smještaju, zatim zahvaljujući marketinškim i prodajnim aktivnostima, stalnim pomacima u uređenju mjesta te brojnim i kvalitetnim manifestacijama tijekom ljetnih mjeseci, ali i u periodu pred i posezone, zaključuje Vugrinec.
Čitavu zimu u Vrsaru su otvoreni hotel Pineta i kamp Porto Sole, a moguć je smještaj i u brojnim apartmanima u privatnom smještaju.

Barbara BAN, Glas Istre