Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Rekreativna biciklijada Limes bike tour

Rekreativna biciklijada Limes Bike Tour ove godine nudi dva različita itinerera (staza Hobby 18 km i staza Sport 30 km) i otvorena je za sudionike svih dobnih skupina.

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Danas je u Vrsaru na konferenciji za medije predstavljen 10. Gastro okusi Istre koji će se održati u Vrsaru u petak 6.svibnja 2016.

03.05.2016

Kupnjom tanjura od 30 kn i čaše od 20kn moći će se kušati istarski specijaliteti svih obrtničkih udruženja u Istri.
Manifestacija počinje u 12 h u sklopu koje će se održati i natjecanje u pripremi jela od sardela.

Na današnjoj (3.5.2016.) tiskovnoj konferenciji održanoj u restaurantu „Fančita“ u Vrsaru, predstavljena je 10. edicija manifestacija „Gastro okusi Istre“.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska najavio je manifestaciju, koja će se održati na vrsarskoj ribi u petak, 6.5.2016. od 12 do 15 sati. Kao ciljeve manifestacije naveo je prezentaciju istarskog ugostiteljstva, te promociju korištenja autohtonih domaćih namirnica.

Spomenuo je kako će sudjelovati više od pedeset obrtnika, koji će predstavljati svoja udruženja i pripremati različita jela na bazi ribe, morskih plodova, šparoga, tartufa, boškarina… Svi posjetitelji moći će kušati delicije istarskih ugostitelja, vinara, maslinara i ostalih sudionika kupnjom tanjura i čaše po promotivnoj cijeni od 30kn za tanjur i 20kn za čašu. Zahvalio je svim pokroviteljima, sponzorima i sudionicima na doprinosu.

Direktorica TZ Vrsar Natalija Vugrinec istaknula je zadovoljstvo što se manifestacija održava u Vrsaru, te naglasila dobru suradnju s vrsarskim ugostiteljima. Najavila je i ribarsku feštu, koja će se nastaviti na vrsarskoj rivi po završetku „Gastro okusa Istre“ do kasno u noć.

Predsjednik Udruženja obrtnika Poreč Zoran Kalčić, domaćina manifestacije, zahvalio je Turističkoj zajednici Vrsar na velikoj potpori i suradnji na organizaciji Gastro okusa Istre, ali i na drugim projektima.

Predsjednik Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Poreč Paulo Šverko, istaknuo je kako će se na rivi postaviti gazebo – šatori u kojima će se predstaviti ugostitelji iz svih sedam istarskih udruženja obrtnika. Najavio je natjecateljski dio, u kojem će po jedan predstavnik svakog udruženja pripremati jelo od tematske namirnice  – srdele.

Svi sudionici zajednički su pozvali sve zainteresirane na druženje u Vrsar, uz najbolje istarske ugostitelje i proizvođače, Sergia Valića i duo „Magnolija“.

Protokol otvaranja i pregled događanja

Riva

12,00 sati Otvaranje manifestacije – govori organizatora i uzvanika

  • Mario Paliska, potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije
  • Dušan Černjul, predsjednik Ceha ugostitelja
  • Zoran Kalčić, predsjednik Udruženja obrtnika Poreč
  • Natalija Vugrinec, direktorica Turističke zajednice Vrsar
  • Franko Štifanić, načelnik Vrsara
  • Viviana Benussi, zamjenica župana Istarske županije

Svečano otvorenje manifestacije i početak degustacije jela i pića

14,00 sati Natjecateljski dio – priprema jela od srdela

15,00 sati Natjecateljski dio – ocjenjivanje jela od srdela (žiri: predsjednik Komore M. Paliska, direktorica TZ Vrsar N. Vugrinec, prof. Ž. Peloža– SŠ A. Štifanića Poreč, publicist D. Orlić, direktor Vitas investe Senad Pršić)

15,30 sati Proglašenje najuspješnijih natjecatelja u pripremi jela od srdele

17,00 Završetak 10. Gastro okusa Istre

Organizatori:

Obrtnička komora Istarske županije
Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije

Domaćin:
Udruženje obrtnika Poreč

Pokrovitelji:
Turistička zajednica Vrsar
Turistička zajednica Istarske županije

 

Sponzori:

Vitas investa d.o.o.
Generali osiguranje d.d.
Jadransko osiguranje d.d.
Wiener osiguranje d.d.
Erste & Steiermärkische banka d.d.
Fusio d.o.o.

 

Donatori:

Rasadnik „Longo“
Rasadnik „Darko“

Voditelj: Mauro Bernobić

Glazba: Sergio Valić i „Magnolija“