Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Limes Bike Tour 6.5.2017.

Rekreativna biciklijada Limes Bike Tour ove godine nudi dva različita itinerera (staza Hobby 17 km i staza Sport 36 km) i  otvorena je za sudionike svih dobnih skupina, različitih zahtjevnosti (težine) a posebno je zanimljiva za obitelji s djecom (staza Hobby).

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu

Ne čekajte ljeto.
Dođite u Vrsar već sada i uživajte u suncu, mekoj toplini, bljesku morske površine i mirisima proljeća.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Casanovafest

Ima nešto u tom ljetu koji sa sobom nosi zamamne mirise i nove okuse, uzbudljive avanture i romantične ljubavi. Osjetio je to i Giacomo Casanova, ljubavni pustolov svjetskoga glasa, koji je u Vrsaru boravio i ljubovao u dva navrata o čemu svjedoče njegovi autobiografski memoari.

Uživanje u prekrasnim ženama, obilju hrane i vrhunskom refošku tijekom vrućih lipanjskih noći kratak je opis Casanovina života i djelovanja u Vrsaru koji danas, njemu u spomen, održava Casanovafest, festival ljubavi i erotike. Festival predstavlja vrhunac uživanja u iskonskom ambijentu, prirodnim ljepotama Vrsara, stopljenim s erotičnim pogledom na Casanovino doba.

Kao nepresušan izvor inspiracije na svim životnim područjima, Casanova fest obiluje kulturno-umjetničkim odrazom ondašnjeg promišljanja o ljubavi, odabire istančane filmske projekcije, izložbe i koncerte, a sve začinjeno dozom erotike, baš kao nekada.

www.casanovafestvrsar.com