Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ribarske fešte

RIBARSKA FEŠTA je tradicionalna pučka fešta koju slavi cijelo mjesto, s mnoštvom zabave uz folklor, muziku, te nezaobilaznu kulinarsku ponudu morskih specijaliteta.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Casanovafest

Ima nešto u tom ljetu koji sa sobom nosi zamamne mirise i nove okuse, uzbudljive avanture i romantične ljubavi. Osjetio je to i Giacomo Casanova, ljubavni pustolov svjetskoga glasa, koji je u Vrsaru boravio i ljubovao u dva navrata o čemu svjedoče njegovi autobiografski memoari.

Uživanje u prekrasnim ženama, obilju hrane i vrhunskom refošku tijekom vrućih lipanjskih noći kratak je opis Casanovina života i djelovanja u Vrsaru koji danas, njemu u spomen, održava Casanovafest, festival ljubavi i erotike. Festival predstavlja vrhunac uživanja u iskonskom ambijentu, prirodnim ljepotama Vrsara, stopljenim s erotičnim pogledom na Casanovino doba.

Kao nepresušan izvor inspiracije na svim životnim područjima, Casanova fest obiluje kulturno-umjetničkim odrazom ondašnjeg promišljanja o ljubavi, odabire istančane filmske projekcije, izložbe i koncerte, a sve začinjeno dozom erotike, baš kao nekada.

www.casanovafestvrsar.com