Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Istarska rivijera teniskog spektakla

Vrsar je već tradicionalni domaćin Istarske rivijere, teniskog spektakla koji se, u sklopu ITF futures turnira, odigrava u još tri istarska grada, Rovinju, Poreču i Umagu. Jedan je od najduže organiziranih hrvatskih turnira s međunarodnom tradicijom i više od četrdeset godina postojanja.

Vrsarski teniski tereni, uređeni prema visokim sportskim standardima, ugošćuju mlade teniske nade koje se na Istarskoj rivijeri natječu za vrijedne bodove i napredak na ATP ljestvici. Turnir je iz godine u godinu sve priznatiji i sve posjećeniji, a jaka međunarodna konkurencija poticaj je tenisačima za ostvarivanjem vrhunskih rezultata. Svi sudionici turnira igraju za primamljiv novčani dobitak od 10 tisuća američkih dolara.

Na Istarskoj rivijeri kao mladi igrači zaigrali su veliki asovi svjetskog tenisa poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Ivana Ljubičića i brojnih drugih koji su upravo u Istri i Vrsaru osvojili svoje prve ATP bodove.

Ciklus teniskih turnira Istarska rivijera ulazi u visoki rang ITF futures turnira u organizaciji međunarodne teniske organizacije, a Vrsar se, kao već uigran domaćin, istaknuo kao grad novih teniskih uzbuđenja.