Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 23.-25. listopad 2020.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Potraži smještaj

MUSICA SACRA – međunarodni festival zborova

Festival MSUICA SACRA izvornog naziva „Musica sacra über die Grenzen“ (Musica Sacra preko granica) kojeg je dirigent Manfred Linsbauer prije više od 20 godina pokrenuo s idejom da stanovnici Austrije i susjednih zemalja zajedno stvaraju glazbu, u 2015. se po prvi puta održao u Hrvatskoj. Zemlje domaćini dosadašnjih izdanja festivala bile su Austrija, Češka, Slovačka, Italija i Slovenija, a zahvaljujući udruzi Ars Cultura koja je uz pomoć Ministarstva kulture, hotelijerske kompanije Maistra, Turističke zajednice Općine  Vrsar, Turističke zajednice Grada Rovinja, Turističke zajednice Središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta Pazin, tvrtke Vedras d.o.o. te mješovitog pjevačkog zbora Roženice iz Pazina, na kartu festivala ucrtala se i Hrvatska s tendencijom da postane njegov tradicionalni domaćin.

Ovogodišnji festival će trajati od 11.-13. listopada. Više od 200 pjevača će u tri dana festivala muzicirati na tri koncerta  u tri grada te će, putujući Istrom, upoznati i posjetiti zanimljivosti naše destinacije. Svi sudionici festivala biti će smješteni u Vrsaru u resortu Belvedere u suradnji sa hotelijerskom kompanijom Maistra d.d.

Tijekom trodnevnog programa održat će se koncerti sakralne glazbe u Vrsaru i Rovinju uz jedan koncert prijateljstva u Pazinu posvećen međunarodnom danu zborskog pjevanja u suorganizaciji sa Pučko otvorenim učilištem iz Pazina. Festival će tako započeti u petak 11. listopada paradom svih sudionika i svečanim koncertom u Vrsaru u Crkvi Sv. Marije od mora s početkom u 20:00 sati na kojem će se, uz zborove sudionike festivala, predstaviti izabrani ansambl Gospodnetić Singers iz Zagreba sa pomno odabranim programom iz zborske literature. U subotu, 12. listopada, održati će se koncert prijateljstva u Pazinu, u koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 18 sati. Festival Musica Sacra završava u nedjelju 13. listopada svečanim koncertom u 16 sati u veličanstvenoj Crkvi Sv. Eufemije u Rovinju kada će se zborovi predstaviti izborom iz svog sakralnog repertoara te zajedničkim glazbenim programom u sklopu kojeg će izvesti skladbe Zdravo Marijo Ivana Pl. Zajca, Mozartov Ave Verum Corpus i Laudate omnes gentes Gerharda Lagrangea što je ujedno i himna ovog festivala.  Nedjeljni koncert organizira se u suradnji sa Zakladom „Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA“ povodom obilježavanja 10. obljetnice rada Zaklade. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Organizator festivala MUSICA SACRA je Udruga Ars Cultura uz potporu hotelijerske kompanije Maistra, Turističke zajednice Općine Vrsar, Turističke zajednice Rovinj, Turističke zajednice Središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Grada Pazina, tvrtke Vedras d.o.o. i podršku mješovitog pjevačkog zbora „Roženice“ Pazin. 

 

PROGRAM FESTIVALA: 

Petak  11.10.2019.

Subota 12.10.2019.

Nedjelja 13.10.2019.

MUSICA SACRA info