Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Istra Inspirit – najava jubilarne pete sezone Istra Inspirita te suradnje s Valamar Rivierom d.d. i Turističkom zajednicom općine Vrsar

17.06.2016

Na održanoj tiskovnoj konferenciji u prostoru HGK – Županijske komore Pula najavljena je jubilarna – peta sezona Istra Inspirita, projekta kreativnog i inovativnog turizma započetog 2012. godine pokrenutog od strane Istarske županije, a čije je operativno poslovanje od ove ogodine preuzela IRTA d.o.o. – Istarska razvojna turistička agencija.

Predstavljena je nova sezona Istra Inspirit doživljaja koji će se ove godine osim na već poznatim lokacijama (Rovinj, Poreč, Medulin, Svetivnčenat, Dvigrad – Kanfanar, Bale, Vodnjan) održati na otoku Sveti Nikola svake nedjelje od 19.06. do 21.08. u suradnji s Valamar Riviera d.d. u sklopu projekta Poreč Open Air festival te Casanovafest u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar 24. i 25.06.2016.

Na  tiskovnoj konferenciji su bili nazočni:

  • Nada Prodan Mraković, Upravni odjel za turizam Istarske županije, pročelnica;
  • Siniša Miljević, IRTA d.o.o – Istarska razvojna turistička agencija, direktor;
  • Ivica Vrkić, Valamar Riviera d.d., direktor marketinga;
  • Natalija Vugrinec, Turistička zajednica općine Vrsar, direktorica.

Istra Inspirit sa svojim kreativnim kulturno-umjetničkim programom započinje u nedjelju, 19.06. na otoku Sveti Nikola s programom ‘Čarobni otok Sveti Nikola’ namijenjenog Porečanima i njihovim

a gostima, prvenstveno obiteljima s djecom koji će moći uživati u interaktivnoj zabavno-edukativnoj šetnji otokom tijekom koje će upoznati svijet mitova i legendi Istre bez da napuštaju otok, kao i čarobni svijet Jules Vernea i njegove mašte, romantičnu ljubavnu priču grofa Polesinija i njegove supruge Isabelle kao i zgode i nezgode slavnog kapetana Morgana i njegove družine, a sve popraćeno audio-vizualnim elementima, plesom i dramom. Program će se održavati svake nedjelje od 19.06. do 21.08. u 20.30 sati.  Ulaz na event  je besplatan za goste otoka i građane Poreča, a inače se plaća karta za brod – 50 kuna obiteljska karta.

Istaknuta je također suradnja s Turističkom zajednicom općine Vrsar s kojom je dogovoren nastup Istra Inspirita u sklopu Casanovafesta u Vrsaru koji se ove godine održava u petak, 24. i sub

otu, 25. 06., te koji priča priču o najpoznatijem svjetskom zavodniku ‘na sasvim drugačiji način.’ Nastup Istra Inspirita koji će na zabavan način oživjeti Casanovine avanture predviđen je za subotu, 25.06. od 18 sati. Posjetitelji će moći, između ostalog, uživati u zabavnom izvlačenju lutrije, ‘brzim spojevima’, te performansu ‘gatare i doktora za libido’ kao i u bogatoj gastro – zabavnoj ponudi.

Istra Inspirit se ove godine održava na već poznatim lokacijama s garantiranim doživljajima ‘Spacio’ u Rovinju, 14.07., ‘Morganovo blago’ u Dvigradu, 19.07., ‘Crispo’ u Medulinu, 26.07., ‘Vještica Mare’ u Svetvinčentu, 3.08., ‘Vodnjanske štorije 2’ u Vodnjanu, 10.08., ‘Rogovi ili volovi? Questioni di corna’ u Balama, 16.08, te ‘Iustitia’ u Poreču, 18.08.2016.

Podsjetimo se, Istra Inspirit je u pet godina svog postojanja prepoznat

kao važan proizvod kulturnog turizma, te je nagrađen prestižnim nagradama za najkreativniji turistički program –  između kojih je ‘Creative Tourism Award’ –  nagrada za najkreativniji doživljaj u 2014. koju je Istra Inspiritu  dodijelila međunarodna organizacija Creative Tourism Network iz Barcelone. Inače, predstave Istra Inspirita  je u pet godina pogledalo 20-ak tisuća posjetitelja, a održano je više od 300 izvedbi koje uključuju 75 garantiranih izvedbi, 17 ekskluziva za grupe i MICE segment, 37 izvedba Istra InspiriTIĆ za školske grupe i vrtiće, 17 izvedbi programa ISTRA INSPIRIT – PUTUJTE KROZ VRIJEME koje se izvode u sklopu predstavljanja na sajmovima (5. Međunarodni sajam turizma u Poljskoj, IMEX Frankfurt,…), 130 izvedbi u sklopu animacijskih programa u hotelima, 29 gostujućih izvedbi na manifestacijama (Špancirfest, Festival Velog Jože u Motovunu, Dani Antike u Puli, Festival Pašte u Žminju…), te ‘krunidba’ Istra Inspirita u INK – Gradskom kazalištu Pula što je dokaz uspješnosti projekta te njegove prilagodljivosti različitim ciljanim skupinama i Istra Inspirita kao odličnog primjera razvoja selektivnog oblika turizma.