Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Ministarstvu turizma RH predstavljen projekt centra za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru

08.12.2017

U ponedjeljak 25 studenog, u prostorijama Ministarstva turizma Republike Hrvatske predstavljen je nacrt projekta multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru.

Načelnik Općine Vrsar –Orsera Ivan Gerometta i suradnici susreli su se s predstavnicima Ministarstva turizma kako bi obrazložili zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

Općina Vrsar je, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine, u rujnu podnijela zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje zgrade smještene u blizini rive u Vrsaru s ciljem razvoja multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“. U slučaju odobrenja sredstava od strane Ministarstva turizma, centar će u gospodarskom smislu biti kulturno-turistički proizvod koji će se brendiranjem plasirati u regionalnom, nacionalnom, europskom pa i svjetskom kontekstu.

Temeljna ideja centra „doživi more“ ili „osjeti more“ inicijativa je lokalne zajednice da na svojevrsni način oda počast moru te ga predstavi svojim posjetiteljima, a stanovnicima postane centralno mjesto susreta. Fokus projekta je u održivom upravljanju posjetiteljima te poboljšanom posjetiteljskom iskustvu, s ciljem unaprjeđenja kulturno-turističke ponude Vrsara.

Idejno rješenje predstavljenog projekta predviđa multimedijalne sadržaje putem kojih posjetitelj upoznaje život flore i faune na dnu mora, u moru i konačno na površini gdje priča govori o suživotu čovjeka i mora – ribarstvu, gastronomiji i životu na moru. Centar će imati za cilj pružiti nezaboravno iskustvo mora na edukativan, interaktivan, moderan i zabavan način koje će posjetiteljima ostati u sjećanju, te ih osvijestiti o važnosti suživota čovjeka s prirodom odnosno morem i razvojem održivog turizma.

Za sada je predstavljeni projekt na ocjenjivanju, a odluka Ministarstva turizma o dodjeli financijskih sredstava očekuje se krajem 2017 godine.

Općina Vrsar