Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

“Goložece di Orsera” od 21. do 28.9.2019.

Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Ministarstvu turizma RH predstavljen projekt centra za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru

08.12.2017

U ponedjeljak 25 studenog, u prostorijama Ministarstva turizma Republike Hrvatske predstavljen je nacrt projekta multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru.

Načelnik Općine Vrsar –Orsera Ivan Gerometta i suradnici susreli su se s predstavnicima Ministarstva turizma kako bi obrazložili zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

Općina Vrsar je, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine, u rujnu podnijela zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje zgrade smještene u blizini rive u Vrsaru s ciljem razvoja multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“. U slučaju odobrenja sredstava od strane Ministarstva turizma, centar će u gospodarskom smislu biti kulturno-turistički proizvod koji će se brendiranjem plasirati u regionalnom, nacionalnom, europskom pa i svjetskom kontekstu.

Temeljna ideja centra „doživi more“ ili „osjeti more“ inicijativa je lokalne zajednice da na svojevrsni način oda počast moru te ga predstavi svojim posjetiteljima, a stanovnicima postane centralno mjesto susreta. Fokus projekta je u održivom upravljanju posjetiteljima te poboljšanom posjetiteljskom iskustvu, s ciljem unaprjeđenja kulturno-turističke ponude Vrsara.

Idejno rješenje predstavljenog projekta predviđa multimedijalne sadržaje putem kojih posjetitelj upoznaje život flore i faune na dnu mora, u moru i konačno na površini gdje priča govori o suživotu čovjeka i mora – ribarstvu, gastronomiji i životu na moru. Centar će imati za cilj pružiti nezaboravno iskustvo mora na edukativan, interaktivan, moderan i zabavan način koje će posjetiteljima ostati u sjećanju, te ih osvijestiti o važnosti suživota čovjeka s prirodom odnosno morem i razvojem održivog turizma.

Za sada je predstavljeni projekt na ocjenjivanju, a odluka Ministarstva turizma o dodjeli financijskih sredstava očekuje se krajem 2017 godine.

Općina Vrsar