Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Ministarstvu turizma RH predstavljen projekt centra za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru

08.12.2017

U ponedjeljak 25 studenog, u prostorijama Ministarstva turizma Republike Hrvatske predstavljen je nacrt projekta multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“ u Vrsaru.

Načelnik Općine Vrsar –Orsera Ivan Gerometta i suradnici susreli su se s predstavnicima Ministarstva turizma kako bi obrazložili zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini.

Općina Vrsar je, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine, u rujnu podnijela zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i opremanje zgrade smještene u blizini rive u Vrsaru s ciljem razvoja multimedijalnog interpretacijskog centara za posjetitelje „MORe-MORe“. U slučaju odobrenja sredstava od strane Ministarstva turizma, centar će u gospodarskom smislu biti kulturno-turistički proizvod koji će se brendiranjem plasirati u regionalnom, nacionalnom, europskom pa i svjetskom kontekstu.

Temeljna ideja centra „doživi more“ ili „osjeti more“ inicijativa je lokalne zajednice da na svojevrsni način oda počast moru te ga predstavi svojim posjetiteljima, a stanovnicima postane centralno mjesto susreta. Fokus projekta je u održivom upravljanju posjetiteljima te poboljšanom posjetiteljskom iskustvu, s ciljem unaprjeđenja kulturno-turističke ponude Vrsara.

Idejno rješenje predstavljenog projekta predviđa multimedijalne sadržaje putem kojih posjetitelj upoznaje život flore i faune na dnu mora, u moru i konačno na površini gdje priča govori o suživotu čovjeka i mora – ribarstvu, gastronomiji i životu na moru. Centar će imati za cilj pružiti nezaboravno iskustvo mora na edukativan, interaktivan, moderan i zabavan način koje će posjetiteljima ostati u sjećanju, te ih osvijestiti o važnosti suživota čovjeka s prirodom odnosno morem i razvojem održivog turizma.

Za sada je predstavljeni projekt na ocjenjivanju, a odluka Ministarstva turizma o dodjeli financijskih sredstava očekuje se krajem 2017 godine.

Općina Vrsar