Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Na Lim Bay Challenge Sunny Winter Trailu i prvoj hrvatskoj outdoor konvenciji gotovo 300 zaljubljenika u outdoor sportove

18.12.2018

Ovog je vikenda Vrsar bio domaćin drugog izdanja trail manifestacije Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail koja je okupila gotovo 300 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske. Kroz tri dužinske kategorije natjecatelji su doživjeli ljepote Vrsara i njegovog zaleđa te Limskog kanala.

Najbolji u kategoriji Sunny, bio je Simon Strnad svjetski prvak u trailu iz Slovenije, koji je ovu klasičnu i zahtjevniju utrku s 800 m uspona i 950 m spusta na stazi od 30 km istrčao u 02:45:30. Pobjedu u kategoriji Urban, soft trail varijanti s dužinom staze od 14 km s 250 m visinske razlike, odnio je Mark Bogataj iz Slovenije. Za sve rekreativce, ali i one brže koji više vole utrke ispod sat vremena, a koji su željeli provesti dan u prirodi, organizirana je utrka Fun&Run na 10 km sa 150 m visinske razlike, a najbolji u ovoj kategoriji bio je ujedno i pobjednik Urban kategorije, Slovenac Mark Bogataj. Za najmlađe zaljubljenike u trail, djecu predškolskog i školskog uzrasta, održana je utrka Kids Trail Run.

Cijeli se trail event bodovao etapno, odnosno spajali su se rezultati dviju kategorija u dva dana (Sunny+Urban) te su se tako dobili pobjednici cijelog eventa. U muškoj konkurenciji to su bili Simon Strnad iz Slovenije (03:48:18), Mauricio Krizmanić iz Hrvatske (04:00:46), te Slovenac Samo Knafelj (04:07:19). U ženskoj konkurenciji slavile su Slovenke Tajda Bogataj (04:31:15), Urška Šipec (04:55:23) i Bogdana Krašovec (05:00:56).

Istog se vikenda odvila i prva outdoor konvencija koja je okupila brojne stručnjake i začetnike outdoor sportova u Hrvatskoj. Tema prvog izdanja bila je „Početci, razvoj i perspektive“, a predstavila je jedinstvenu priliku za sve ljubitelje i zaljubljenike u outdoor sportove, da obogate svoje znanje. Veliku pažnju izazvao je okrugli stol na kojem se raspravljalo o sadašnjosti i budućnosti outdoor sporta u Hrvatskoj gdje su glavni organizatori, SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, posebno istaknuli kako će odmah po završetku ovogodišnjeg izdanja započeti pripreme za novo izdanje konvencije i utrke.