Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Nagrada Zlatna koza za “Lim Bay Challenge”

21.12.2017

Na kraju ove rekordne turističke godine  Turistička zajednica Istarske županije proglasila je dobitnike nagrade Zlatna koza – Capra d’oro, koju dodjeljuje za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre.

Nagrade se dodjeljuju istaknutim pojedincima kao i projektima i to u nekoliko kategorija, to su: Inovativni proizvodi, Turistički proizvodi, Vizualne komunikacije i Eventi.

Poziv za prijavu kandidatura Turistička zajednica objavljuje prigodno u povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna, a potom, ovaj važan i nimalo lagan zadatak, preuzimaju članovi Povjerenstva, koji su ove godine bili u sljedećem sastavu:

Dobitnik povelje u segmentu vizualnih komunikacija je Lim Bay Challenge atraktivna avanturistička utrka koja je u ovogodišnjem drugom izdanju produžena na dva dana, a itinerar proširen na područje Vrsara i njegovog arhipelaga, Limskog kanala, gradine Picugi te šire područje središnje Istre, sve do Pazina.

Prvog su dana održane dvije kategorije: ultra, u dužini od 60 km te upola kraća za rekreativce. Drugi je dan bio rezerviran za planinarski fun@run trekking te po prvi puta održan family mini orienteering, čija je staza dužine 1 km prolazila kroz prekrasnu šumu Kontija.

Prirodne ljepote Istre predstavljene su kroz promotivni  video spot, a izazov Lim Bay Challenge okupio je 54 tima iz 5 različitih zemalja te desetak obiteljskih timova.

U ime sportskog društva Trickeri iz Pazina, nagradu je preuzeo predsjednik društva Senad Hodžić  te direktor tvrtke Level 52 iz Rapca Sanel Isanović.