Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ronjenje – Tajne jadranskih dubina

Istra nije lijepa samo u zelenoj brežuljkastoj unutrašnjosti i duž razvedene obale na kojoj borovi dodiruju plavi jadran već i u podmorju što je okružuje.

Više

Javni natječaj za izbor najljepšeg balkona/prozora, najljepše okućnice/dvorišta i najljepše uređenog okoliša poslovnog prostora

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Potraži smještaj

Nagrada Zlatna koza za “Lim Bay Challenge”

21.12.2017

Na kraju ove rekordne turističke godine  Turistička zajednica Istarske županije proglasila je dobitnike nagrade Zlatna koza – Capra d’oro, koju dodjeljuje za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre.

Nagrade se dodjeljuju istaknutim pojedincima kao i projektima i to u nekoliko kategorija, to su: Inovativni proizvodi, Turistički proizvodi, Vizualne komunikacije i Eventi.

Poziv za prijavu kandidatura Turistička zajednica objavljuje prigodno u povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna, a potom, ovaj važan i nimalo lagan zadatak, preuzimaju članovi Povjerenstva, koji su ove godine bili u sljedećem sastavu:

Dobitnik povelje u segmentu vizualnih komunikacija je Lim Bay Challenge atraktivna avanturistička utrka koja je u ovogodišnjem drugom izdanju produžena na dva dana, a itinerar proširen na područje Vrsara i njegovog arhipelaga, Limskog kanala, gradine Picugi te šire područje središnje Istre, sve do Pazina.

Prvog su dana održane dvije kategorije: ultra, u dužini od 60 km te upola kraća za rekreativce. Drugi je dan bio rezerviran za planinarski fun@run trekking te po prvi puta održan family mini orienteering, čija je staza dužine 1 km prolazila kroz prekrasnu šumu Kontija.

Prirodne ljepote Istre predstavljene su kroz promotivni  video spot, a izazov Lim Bay Challenge okupio je 54 tima iz 5 različitih zemalja te desetak obiteljskih timova.

U ime sportskog društva Trickeri iz Pazina, nagradu je preuzeo predsjednik društva Senad Hodžić  te direktor tvrtke Level 52 iz Rapca Sanel Isanović.