Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Održana Izborna skupština za članove tijela turističke zajednice Općine Vrsar

20.12.2017

Obzirom da je dosadašnjim članovima Skupštine, Turističkog vijeća i Nadzornog odbora Turističke zajednice općine Vrsar istekao mandat, predsjednik Turističkog vijeća Ivan Gerometta raspisao je izbore za članove tijela Turističke zajednice općine Vrsar.

Po toj osnovi tvrtka Maistra ima pravo na četiri člana koje je i predložila, a to su: Tomislav Popović, Goran Fabris, Sanda Bravar i Kristijan Žužić.
Valamar Riviera imenovala je Đonija Šimonovića i Davida Manojlovića, dok je grupa pružatelja turističkih usluga smještaja i trgovačkih usluga (turističke agencije, građani iznajmljivači, brodari i trgovine) imenovala Alen Žužića, Armida Geromettu i Rominu Cotić.

Ivan Trošt je predstavnik pružatelja ugostiteljskih usluga hrane i pića, dok će grupu pod nazivom “ostale s turizmom neposredno povezane djelatnosti” predstavljati Ivan Stanić.

Temeljem zakona, predsjednik Skupštine, a ujedno i Turističkog vijeća je načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta. Pored njega u Turističko vijeće izabrani su Tomislav Popović, Sanda Bravar, Goran Fabris, Andrea Štifanić, Armido Gerometta, Ivan Trošt, Ivica Stanić i Martina Fratucanov. Poslovanje Turističke zajednice nadgledavat će Nadzorni odbor kojeg čine Melita Vucelić, Marina Deak i Ljubica Popović-Grbac. Turističku zajednicu Vrsar predstavljat će u Skupštini Turističke zajednice Istarske Županije Goran Fabris i Armido Gerometta.

Skupština je usvojila program rada i financijski plan za 2018. godinu kojeg je predložila direktorica TZO Vrsar, Natalija Vugrinec, iz kojeg se dadu iščitati brojne aktivnosti u narednoj godini koje su u funkciji daljnjeg razvoja turističkog proizvoda, a u cilju produženja turističke sezone, rad na stvaranju imidža vrsarske destinacije kao šarmantnog ribarskog mjesta bogate kulturne i povijesne baštine, poželjne turističke lifestyle destinacije koja svojim prirodnim ljepotama, atraktivnom turističkom ponudom i brojnim manifestacijama privlači turiste, umjetnike i zaljubljenike u aktivni odmor.

TZO Vrsar je zajedno s okolnim turističkim zajednicama Poreča, Funtane i Tar-Vabrige uključen u projekt Hrvatska 365 u cilju produljenja sezone. Do konca rujna na području Vrsara ostvareno je 207.507 dolazaka i 1.593.324 noćenja što je za 6 posto odnosno 9 posto više nego lani.

Najviše gostiju došlo je iz već tradicionalnih zemalja: Njemačke, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Italije i Češke.

(S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre)