Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

“Goložece di Orsera” od 21. do 28.9.2019.

Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Održana je druga ovogodišnja sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Vrsar

18.12.2015

7. prosinca 2015. održana je druga ovogodišnja sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Vrsar na kojoj je usvojen rebalans za 2015. godinu, te Program rada i financijski plan za 2016. godinu.

Na samom početku sjednice na prijedlog predsjednika Franka Štifanića dnevni red je dopunjen točkom Odabir revizorskog društva za izradu revizijskog uvida.

Obrazlažući rabalans, direktorica Natalija Vugrinec pojasnila je da je zbog neplaniranog prijenosa viška sredstava iz 2014. godine došlo  do povećanja prihoda od 14% u odnosu na prvotno planirane prihode.

Neplanirani rashodi odnosili su se na troškove vezane uz novi Turističko informativni centar na obali, te na manifestaciju „Europsko prvenstvo u mininogometu“ koja se na inicijativu hotelskog poduzeća Maistra održala krajem rujna 2015. godine, te su se tako novoplanirani ukupni rashodi povećali 5% u odnosu na plan.

Direktorica je zatim ukratko iznijela rezultate ovogodišnje sezone. Prema podacima Turističke zajednice Vrsar, do 30.09.2015. na području Vrsara ostvareno je 187.451 dolazaka i 1.394.871 noćenja, što je 8% više dolazaka i 3% više noćenja u odnosu na isti period u prošloj godini. Sva vodeća emitivna tržišta zabilježila su porast broja noćenja, osim Nizozemaca. U odnosu na 2014. godinu porastao je i broj gostiju iz Češke, Poljske, Mađarske, Švedske, Slovačke, Velike Britanije i Francuske. Mada je udio domaćih gostiju u ukupnom broju noćenja samo 1,5 posto, raduje podatak da i njihov broj raste.

Od čvrstih objekata najbolje rezultate u sezoni 2015. ostvarili su hotel Pineta i naselje Belvedere, a od kampova kamp Valkanela. U privatnom smještaju zabilježen je porast broja noćenja od 16%.

Izlažući prijedlog Programa rada i financijskog plana za 2016. godinu, direktorica je pojasnila da se u 2016. godini planira isto ostvarenje broja noćenja kao u planu za 2015. godinu, te sukladno tome isti prihodi od boravišne pristojbe. Ukupni prihodi planirani su u 10% višem iznosu nego u 2015. godini.

Najviše sredstava planira se utrošiti u skupinu Dizajn vrijednosti, koja uključuje rashode za Poticanje i sudjelovanje u uređenju općine, te rashode za Manifestacije. U 2016. godini TZ Vrsar će udružiti sredstva s Općinom u svrhu daljnjeg uređenja zone Montraker, gradske plaže, dijelova starog grada i rive. Trasirat će se i obilježiti pješačke staze na području postojeće biciklističke staze, te dodatno urediti vježbalište na Crljenki. Znatna sredstva izdvojit će se i za uređenje pomoćnog nogometnog igrališta koje će, osim domaćeg kluba koristiti i strane ekipe na pripremama, prvenstveno u pred i posezoni.

Rashodi za manifestacije uključuju rashode za već postojeće manifestacije, te potporu organizaciji prvenstva odbojke na pijesku i plivačkom maratonu u Limu. Za 20.000 kn povećan je rashod za

manifestaciju Stari samanj.

Što se tiče komunikacija vrijednosti, i u 2016. godini planiraju se intenzivne aktivnosti na društvenim mrežama i daljnja online promocija, kao i sudjelovanje u promotivnim kampanjama Turističke zajednice Istarske županije.

U financijskom planu za 2016. godinu također je planiran rashod za sudjelovanje u izradi novog strateškog i operativnog marketing plana razvoja turizma destinacije Vrsar koji će se realizirati u suradnji s Općinom Vrsar i hotelskim poduzećem Maistra.

Na kraju sjednice članovi Skupštine su za izradu obaveznog revizijskog uvida Turističke zajednice Vrsar potvrdili odabir revizorskog društva Kulić i Sperk iz Zagreba.