Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

PREDSTAVLJEN OVOGODIŠNJI MONTRAKER LIVE MUSIC FESTIVAL

15.07.2012

Natalija Vugrinec, direktorica Turističke zajednice Općine Vrsar i Marin Grgeta, v.d. pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsar predstavili su četvrto izdanje Montraker Live Music Festivala koje će se održati na Montrakeru, u Vrsaru, 20. i 21. srpnja.

Vugrinec je naglasila kako je Montraker Live vrlo važna kockica u ponudi posjetiteljima ali i stanovnicima Vrsara te da se u dosadašnjim izdanjima lokacija pokazala iznimno dobro pogođenom, sa vizurom grada koja dominira ponad festivalske pozornice. Posebno se zahvalila umjetničkom direktoru festivala Svetozaru Rackovu koji je odsutan zbog bolesti, te svima koji su doprinijeli tome da se u ova krizna vremena održi još jedno izdanje festivala, a to su sponzori Maistra, Valamar, Agrolaguna, Zagrebačka pivovara i Montraker d.o.o., medijski pokrovitelj Glas Istre, Općina Vrsar, Glazbena rock udruga Vrsar (G.R.U.V.), Udruga mladih Neverini, Moto klub Templars.

Grgeta je predstavio ovogodišnji program. On je rezultat svojevrsne programske evolucije festivala, u kojem je prvih godina bio jako zastupljen i jazz, a zahvaljujući i prošlogodišnjem uspjehu sa fantastičnim Randy Hansenom, donijeta je odluka da se festival sve više usmjerava u rokerske vode. Ovogodišnjim izdanjem festivala svakako dominira dolazak svjetskih rock legendi, sastava Ten Years After koji prvi put dolaze u Hrvatsku i koji spadaju u sam vrh svjetske rock scene šezdesetih i sedamdesetih godina, o čijem se nastupu na legendarnom Woodstocku 1969. godine još danas pišu hvalospjevi. Ten Years After je svoju slavu počeo stjecati nastupima u legendarnom londonskom klubu Marquee, a zanimljivo je da su Rolling Stonesi pred nekoliko dana proslavili pedesetu obljetnicu svog prvog nastupa, upravo u klubu Marquee u Oxfordskoj ulici u Londonu. Ten Years After je žario i palio svjetskom scenom do 1975. godine kad se bend raspao zbog neslaganja sa frontmenom Alvinom Lee-om. Bilo je nekoliko pokušaja okupljanja, ali Lee se na kraju uvijek vraćao solo projektima. Današnji Ten Years After djeluje od 2002. godine, a čini ga tri četvrtine originalne postave: Leo Lyons, Chick Churchill i Rick Lee, a novi je frontmen senzacionalni Joe Gooch. Uz legendarni repertoar u koji spadaju stvari poput „Love like a man“, „Going home“ i „I’d love to change the world“ izvode i nove, originalne skladbe. Uglavnom, prava poslastica, u prekrasnom ambijentu i uz besplatan ulaz!

Prvog festivalskog dana publici će se predstaviti Massimo Priviero i Michele Gazich sa vrlo zanimljivim folk-rock interpretacijama svjetskih rock klasika te Neal Black and the Healers. Neal Black spada u vrh suvremenog američkog bluesa, naročito njegove teksaške struje, te omogućava da festival ne napusti svoj oslonac na blues kao okosnicu moderne glazbe.

Pressica se održala u prekrasnom ambijentu Agrolaguninog vidikovca u Faragudama, a zaključena je prezentacijom i degustacijom njihovih proizvoda uz enologa Sašu Bernobića.

Marin Grgeta