Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Tradizione a tavola 15.10.-15.11.2019.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Potraži smještaj

Preko 70 biciklista na vrsaranskom Limes bike tour-u

28.04.2019

Da je Istra prepoznatljivo odredište za bicikliste, bilo za rekreativce ili profesionalce, govori i to što je na MTB biciklijadi Limes bike touru održanoj ovog vikenda sudjelovalo preko 70 ljubitelja biciklizma.

Limes bike tour nastao je u suradnji Turističke zajednice općine Vrsar i hotelijerske kompanije Maistra, a ova biciklijada namijenjena prvenstveno rekreativnim biciklistima i obiteljima s djecom bila je savršena prilika za aktivno obiteljsko druženje u prirodi te uživanje u ljepotama Vrsara i okolice.
Svi sudionici biciklijade mogli su se, prema svojim preferencijama i fizičkoj spremnosti, odlučiti za jedan od dva itinerera – Sport ili Hobby, te se iskušati u bicikliranju kroz zaštićene dijelove prirode, uz Limski kanal i šumu Kontija. Zanimljivo je kako je ova vrsarska staza ujedno i jedina staza u Istri za vožnju isključivo kroz prirodu.

Tijekom biciklijade, koja je započela i završila na vrsarskoj rivi, sudionicima su bili osigurani obrok i piće na odmorištu kod Lovačke kuće u Kontiji, vođenje tijekom vožnje s profesionalnim vodičem i pratiteljima, prateće vozilo te poklon paket.
Po završetku biciklijade, mnogobrojni sudionici su se složili kako je vožnja Vrsarom bila itekako vrijedna truda, te da im je impresivan pogled na brojne otočiće i vrsarski zaljev itekako ”napunio baterije”.

K.Ivančić