Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Premijerno prikazan novi promidžbeni film o Istri „Krasna zemljo“

12.07.2012

U subotu 7. srpnja u prostoru Istria Gourmet restorana s početkom u 20 sati, premijerno je prikazan turistički film o Istri „Krasna zemljo“ koji su Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije realizirale u suradnji s poznatom violončelisticom Anom Rucner. Premijera spota koji vjerno dočarava sve ljepote „plave“ i „zelene“ Istre zbog kojih turisti ostaju vjerni ovoj hrvatskoj turističkoj regiji, organizirana je u sklopu 23. teniskog turnira ATP Vegeta Croatia Open.Film donosi dašak istarske obale i unutrašnjosti ali i bogatstvo eno-gastronomske ponude te gostoljubivost i toplinu Istrana. Istarski kažuni, autohtona jela s tartufima, kvalitetna vina, pitoreskni krajolici, očuvane i uređene plaže, šarm gradova na obali i dojmljivost onih u unutrašnjosti; sve se to u tri i pol minute isprepliće s bogatim glazbenim aranžmanom, a poseban naglasak u filmu je stavljen na ono najbitnije – srdačnost domaćina. Svi oni koji odluče posjetiti ovaj najveći hrvatski poluotok sa sobom će ponijeti emociju koju su im prenijeli ne samo prekrasan krajolik, već i ljudi koji u Istri žive svoju svakodnevicu. Istra se već godinama profilira kao destinacija koja svojim podnebljem, tradicijom i gastronomskom ponudom omogućuje život visoke kvalitete.

Upravo zbog očuvane prirode, bogate kulturne baštine i raznolikosti turističkih sadržaja, Istra slovi za jedno od najugodnijih mjesta na kojima mnogi žele provesti svoj odmor. Sve to Istru čini destinacijom rastuće popularnosti u svjetskim razmjerima. Redatelj i scenarist filma je Kras Gančev, a snimatelj Radislav Jovanov Gonzo. Autor glazbenog aranžmana je Tomas Burić koji je kompilirao tradicionalne istarske melodije, koristeći osim klasičnih instrumenata, i za Istru tipične roženice, mih i šurle. Glazbena producentica filma je poznata hrvatska čelistica Ana Rucner. Za potrebe turističke promidžbe diljem svijeta od kadrova iz filma bit će priređeni i atraktivni spotovi u trajanju od 20 i 30 sekundi.

(TZ Istre)