Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Česta pitanja (FAQ)

Zdravstvena zaštita turista

Bolnice i klinike postoje u svim većim gradovima a hitna pomoć i ljekarne u svim mjestima. Strani turisti ne plaćaju medicinske usluge ukoliko je Health Care Convention (konvencija o medicinskoj skrbi) potpisana između Hrvatske i zemlje iz koje dolaze. Troškovi medicinskih usluga pruženih osobama koje dolaze iz zemalja s kojima Konvencija o medicinskoj skrbi nije potpisana se naplaćuju direktno korisniku prema cjeniku koštanja. Za pacijente čiji životi su u opasnosti na raspolaganju je hitan transport zrakom (helikopterom) ili morem (gliserom).

Turisti također mogu koristiti i usluge privatnih doktora i zubara gdje plaćaju punu cijenu za sve medicinske usluge. Ljekarna koja je otvorena 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu nalazi se u Puli, Giardini 14, T. +385 (0)52 222551.

Prijava boravka

Kada se prijavite u hotel, hostel, kamp ili apartman, automatski ćete biti registrirani kod policije, što je zakonski propisano. Ukoliko odsjedate kod prijatelja molimo vas da učinite to osobno. U periodu od 24 sata registrirajte se u vama najbližoj policijskoj stanici i nemojte zaboraviti ponijeti svoju putovnicu. Ljubazno ćete biti zamoljeni da popunite nešto papirologije, procedura koja je bitna za vašu osobnu sigurnost i koja vam pomaže prebroditi ikakve neugodnosti koje se mogu dogoditi dok ste na odmoru.

Povrat poreza

Sačuvajte račune svake kupovine koju ste obavili u Hrvatskoj i zatražite tax-free formular za svaku kupovinu koja prelazi iznos od 500 kuna (osim za naftne derivate). Na taj način možete ostvariti povrat poreza po povratku kući. Zatražite pečat na granici! Ukoliko namjeravate kupovati umjetnine, zatražite izvozno odobrenje prije kupovine.

Vremenska zona

GMT plus jedan sat u zimi te GMT plus dva sata ljeti.

Električna energija

Voltaža na gradskoj strujnoj mreži je 220 V, frekvencije 50 Hz, tako da posjetitelji iz SAD-a moraju upotrebljavati transformator, a posjetitelji iz Velike Britanije adapter za europsku strujnu mrežu kako bi mogli koristiti svoje električne uređaje.

Državni praznici i neradni dani:

1. siječnja, Nova Godina
6. siječnja, Sveta tri kralja
Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
Tijelovo
1. svibnja, Praznik rada
22. lipnja, Dan antifašističke borbe
25. lipnja, Dan državnosti
5. kolovoza, Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoza, Velika Gospa
8. listopada, Dan neovisnosti
1. studenoga, Svi sveti
25. i 26. prosinca, Božićni blagdani

Tijekom državnih praznika sve javne ustanove su zatvorene.