Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Klima i vrijeme – Sunčani dani na Jadranu

Topla i suha ljeta s dugim, sunčanim danima te blage i kišovite zime glavne su značajke iznimno ugodne mediteranske klime koju će putnici osjetiti u Vrsaru i okolici.

Lipanj, srpanj i kolovoz protječu u znaku toplog vremena, uglavnom bez kiše. Kada se i jave, padaline su kratkotrajne te se nad gradić na moru vrlo brzo vrati modro, sunčano nebo. Prosječna temperatura zraka u srpnju je 24°C, a u siječnju oko 5°C, dok je količina padalina u Vrsaru (800 – 900 mm) među najmanjima u Istri.

Velike vrućine, kada temperatura zraka prelazi 30°C, traju samo nekoliko tjedana. A kad usred ljetnog dana osjetite povjetarac s mora, to je lagani maestral, dobrodošlo osvježenje tijekom ljetne sparine.

Temperatura mora ljeti doseže i 28°C, dok se zimi spušta na oko 7°C. Mnogi kupači otvaraju sezonu plivanja već u svibnju i uživaju u blagodatima mora sve do listopada, kada je kupanje još uvijek ugodno. Slanost mora iznosi oko 36 promila.

Zimi se živa u termometru rijetko spušta ispod nule, a snijeg se u Vrsaru javlja iznimno rijetko. Zimski vjetar bura  donosi hladno, ali vedro vrijeme, dok s drugim tipičnim vjetrom, jugom, stiže toplije, ali kišovito vrijeme.