Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ribarske fešte

RIBARSKA FEŠTA je tradicionalna pučka fešta koju slavi cijelo mjesto, s mnoštvom zabave uz folklor, muziku, te nezaobilaznu kulinarsku ponudu morskih specijaliteta.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Klima i vrijeme – Sunčani dani na Jadranu

Topla i suha ljeta s dugim, sunčanim danima te blage i kišovite zime glavne su značajke iznimno ugodne mediteranske klime koju će putnici osjetiti u Vrsaru i okolici.

Lipanj, srpanj i kolovoz protječu u znaku toplog vremena, uglavnom bez kiše. Kada se i jave, padaline su kratkotrajne te se nad gradić na moru vrlo brzo vrati modro, sunčano nebo. Prosječna temperatura zraka u srpnju je 24°C, a u siječnju oko 5°C, dok je količina padalina u Vrsaru (800 – 900 mm) među najmanjima u Istri.

Velike vrućine, kada temperatura zraka prelazi 30°C, traju samo nekoliko tjedana. A kad usred ljetnog dana osjetite povjetarac s mora, to je lagani maestral, dobrodošlo osvježenje tijekom ljetne sparine.

Temperatura mora ljeti doseže i 28°C, dok se zimi spušta na oko 7°C. Mnogi kupači otvaraju sezonu plivanja već u svibnju i uživaju u blagodatima mora sve do listopada, kada je kupanje još uvijek ugodno. Slanost mora iznosi oko 36 promila.

Zimi se živa u termometru rijetko spušta ispod nule, a snijeg se u Vrsaru javlja iznimno rijetko. Zimski vjetar bura  donosi hladno, ali vedro vrijeme, dok s drugim tipičnim vjetrom, jugom, stiže toplije, ali kišovito vrijeme.