Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 23.-25. listopad 2020.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Potraži smještaj

Klima i vrijeme – Sunčani dani na Jadranu

Topla i suha ljeta s dugim, sunčanim danima te blage i kišovite zime glavne su značajke iznimno ugodne mediteranske klime koju će putnici osjetiti u Vrsaru i okolici.

Lipanj, srpanj i kolovoz protječu u znaku toplog vremena, uglavnom bez kiše. Kada se i jave, padaline su kratkotrajne te se nad gradić na moru vrlo brzo vrati modro, sunčano nebo. Prosječna temperatura zraka u srpnju je 24°C, a u siječnju oko 5°C, dok je količina padalina u Vrsaru (800 – 900 mm) među najmanjima u Istri.

Velike vrućine, kada temperatura zraka prelazi 30°C, traju samo nekoliko tjedana. A kad usred ljetnog dana osjetite povjetarac s mora, to je lagani maestral, dobrodošlo osvježenje tijekom ljetne sparine.

Temperatura mora ljeti doseže i 28°C, dok se zimi spušta na oko 7°C. Mnogi kupači otvaraju sezonu plivanja već u svibnju i uživaju u blagodatima mora sve do listopada, kada je kupanje još uvijek ugodno. Slanost mora iznosi oko 36 promila.

Zimi se živa u termometru rijetko spušta ispod nule, a snijeg se u Vrsaru javlja iznimno rijetko. Zimski vjetar bura  donosi hladno, ali vedro vrijeme, dok s drugim tipičnim vjetrom, jugom, stiže toplije, ali kišovito vrijeme.