Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Skupština TZO Vrsar – Prihvaćeni ambiciozni planovi za 2019. godinu

10.12.2018

Od pet točaka dnevnog reda nedavno održane Skupštine Turističke zajednice Vrsara, kojom je predsjedavao načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta, koji je po zakonu ujedno i predsjednik Turističke zajednice, dvije su itekako bile u fokusu članova Skupštine, o ostvarenom u ovoj te planiranim rezultatima u 2019. godini.
Najprije je predsjednica Nadzornog odbora Marina Deak podnijela izvješće o nadzoru nad poslovanjem TZO-a Vrsar za period od l. siječnja do 30. lipnja ove godine, a kako nisu utvrđene nepravilnosti, izvještaj je jednoglasno i prihvaćen .

Najviše noćenja u autokampovima

Slijedila je kratka analiza turističke sezone za razdoblje od prvih devet mjeseci 0ve godine koju je podnijela direktorica TZ-a Vrsar Natalija Vugrinec.  Kako je  rekla  na području TZa Vrsar, u tom je periodu ostvareno 214.050 dolazaka i 1.599.989 noćenja prema podacima sustava eVisitor. To je, pak, četiri posto više dolazaka i jedan posto više noćenja u odnosu na isti period 2017. godine od čega su  98 posto bili strani gosti iz 28 zemalja, a dva posto domaći.
Prednjačili su gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Italije i Češke.
Pogled na smještajne objekte u kojima su ta noćenja ostvarena otkriva da je najviše noćenja ostvareno u auto kampovima Valkanela (473.206 noćenja), naturističkom kampu Koversada (288.773), auto kampu Porto Sole (207.043) te auto kampu Orsera (156.612).
Od čvrstih objekata gosti su najradije boravili u naselju Belvedere (121.547 noćenja). Na drugom mjestu je privatni smještaj (116.493), potom u naselju Petalon (69.485), u hotelu Pineta (42.397) i ostalim smještajnim kapacitetima.

Ukupni prihod kojeg je ostvarila rz Vrsar u devet mjeseci po osnovi boravišne pristojbe i turističke članarine iznosi 5.960.314 Kuna.
Direktorica je u nastavku predložila Program rada i financijski plan  za 2019. godinu koji je već prošao “filter” Turističkog vijeća, u kojem se za 2019. godinu planira ostvarenje ukupnog prihoda od 8,2 milijuna kuna, a ostvarit će se iz osnova dijela boravišne pristojbe koja ostaje Turističkoj zajednici, prihoda od noćenja na plovnim objektima, turističke članarine, prihoda iz EU fondova i ostalih prihoda.

Rashodovne stavke financijskog plana za 2019. godinu odnose se na administrativne rashode u visini od 1,172.500 kuna, za poglavIje “Dizajn vrijednosti” koje obuhvaća poticaje u uređenju turističke destinacije, zabavne, kulturne i sportske manifestacije koje su u ulozi podizanja kvalitete turističkog proizvoda Vrsara i produženja turističke sezone ( taksativno ih je nabrojano čak 43), biti će izdvojeno tri milijuna kuna.
Za poglavlje “Komunikacija vrijednosti” koje obuhvaća online i offline komunikacije u sklopu marketinškog plana TZ-a Istarske županije, internet oglašavanje, ažuriranje mobilne aplikacije, redizajn i održavanje internet stranice, prisustvo na društvenim mrežama, SMP Istre kao destinacije, opće oglašavanje, tiskani materijal, suradnju i prihvat novinara, info table i turističku signalizaciju biti će izdvojeno još milijun kuna.

Općini Vrsar dva milijuna kuna

Za interni marketing i  marketinšku strukturu predviđeno je 69 tisuća, za posebne programe 130 tisuća te za ostale aktivnosti u projektu Interreg SLO – HR “Uživam tradiciju” i projekt ArchaeCulTour namijenjeno je 480 tisuća kuna. Planirani zakonski transfer Općini Vrsar je gotovo dva milijuna kuna.

Direktorica TZa Natalija Vugrinec rekla je da se radi o ambicioznom i veoma zahtjevnom programu s kojim će se TZ morati uhvatiti u koštac u idućoj godini, ali je uvjerena da će kao i svi dosadašnji programi u povijesti Turističke zajednice, biti realiziran u potpunosti.
Turistička zajednica Vrsar pozicionira se već dugi niz godina kao važan čimbenik u stvaranju turističkog proizvoda visoke dodane vrijednosti u svojoj destinaciji i produženja turističke sezone, o kojoj se govori na svim nivoima, od Ministarstva turizma do svih razina sustava Turističkih zajednica kao jednom od primamih, ciljeva hrvatskog turizma. TZ Vrsar je pritom i glavni turistički moderator u javno-privatnom partnerstvu turističkih čimbenika Vrsara, turističkih firmi koje svoje kapacitete imaju u ovoj destinaciji, OpćineVrsar, priratnih iznajmljivača, ugostielja i ostalih koji neposredno  ili posredno učestvuju u  stvaranju turističkog proizoda  Vrsara.

S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre