Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Turistička zajednica Vrsara objavila mobilni vodič kroz Vrsar za smartphone i tablet uređaje

20.09.2013

Prateći sve veću prisutnost i važnost mobilnih uređaja i mobilnih aplikacija, kako kod domicilnog stanovništva, tako i kod naših gostiju, Turistička zajednica Vrsara ove je godine u suradnji s tvrkom EDCOM d.o.o. iz Poreča izradila mobilni vodič kroz Vrsar na četiri jezika.

Obzirom da su se podaci prikupljali preko ljetne sezone, kada je jedino moguće doći do podataka svih privatnih ugostitelja, iznajmljivača, agencija i ostalih obrtnika , aplikacija je postavljena za preuzimanje na web-stranicama Turističke zajednice proteklog tjedna, a svoju će pravu funkcionalnost pokazati u sezoni 2014.

Podaci su prikupljeni u suradnji sa svim članicama Turističke zajednice, uvažavajući pri tome i prijedloge članova Turističkog vijeća. Osim svojevrsnog gastro vodiča kroz Vrsar, aplikacija obuhvaća i AKTUALNI kalendar događanja, vodič kroz povijesne znamenitosti Vrsara, vremensku prognozu, pregled ponude smještaja, izleta, sportskih aktivnosti, te niz drugih korisnih informacija za goste koji se nalaze u Vrsaru,

Aplikacija je izrađena za ANDROID i I-OS  (Iphone) platforme, a uvrštavanje na Google Play store i I-store očekuje se ovih dana, nakon verifikacije ispravnosti aplikacije od strane Google-a i I-store-a.

Kako predviđamo u Turističkoj zajednici, ažuriranje podataka u aplikaciji bit će potrebno izvršiti na proljeće 2014., nakon čega se objavljuje tzv. update verzija.

U EDCOM-u, porečkoj tvrtci koja se Internetom u turizmu bavi već 18 godina, posebno naglašavaju kako je kod izrade turističkih mobilnih vodiča potrebno razmišljati o gostu koji je već u destinaciji, te se stoga takve aplikacije bitno razlikuju od web-stranica, posebice po svom konceptu, dizajnu, te vrsti informacija koje pružaju. Dok od web stranice možemo očekivati da gosta privuče u određenu destinaciju, teško je očekivati da će on o mjestu svoga odmora odlučivati putem aplikacije na ekranu mobitela ili tablet-uređaja. Međutim, mobitel i tablet će zasigurno puno koristiti dok svoj godišnji odmor provodi u već odabranoj destinaciji.

Pri izradi Vodiča VRSAR- mobilne aplikacije koristili su se dobrim dijelom podaci sa web-stranica, a većina je podataka prikazana i na interaktivnoj mapi koja u obzir uzima trenutnu poziciju korisnika aplikacije.

Za sada je za preuzimanje aplikacije dovoljno posjetiti www.infovrsar.com, službenu web-adresu Turističke zajednice Vrsara, stoji u priopćenju iz Turističke zajednice Vrsara.