Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

Turistička zajednica Vrsara objavila mobilni vodič kroz Vrsar za smartphone i tablet uređaje

20.09.2013

Prateći sve veću prisutnost i važnost mobilnih uređaja i mobilnih aplikacija, kako kod domicilnog stanovništva, tako i kod naših gostiju, Turistička zajednica Vrsara ove je godine u suradnji s tvrkom EDCOM d.o.o. iz Poreča izradila mobilni vodič kroz Vrsar na četiri jezika.

Obzirom da su se podaci prikupljali preko ljetne sezone, kada je jedino moguće doći do podataka svih privatnih ugostitelja, iznajmljivača, agencija i ostalih obrtnika , aplikacija je postavljena za preuzimanje na web-stranicama Turističke zajednice proteklog tjedna, a svoju će pravu funkcionalnost pokazati u sezoni 2014.

Podaci su prikupljeni u suradnji sa svim članicama Turističke zajednice, uvažavajući pri tome i prijedloge članova Turističkog vijeća. Osim svojevrsnog gastro vodiča kroz Vrsar, aplikacija obuhvaća i AKTUALNI kalendar događanja, vodič kroz povijesne znamenitosti Vrsara, vremensku prognozu, pregled ponude smještaja, izleta, sportskih aktivnosti, te niz drugih korisnih informacija za goste koji se nalaze u Vrsaru,

Aplikacija je izrađena za ANDROID i I-OS  (Iphone) platforme, a uvrštavanje na Google Play store i I-store očekuje se ovih dana, nakon verifikacije ispravnosti aplikacije od strane Google-a i I-store-a.

Kako predviđamo u Turističkoj zajednici, ažuriranje podataka u aplikaciji bit će potrebno izvršiti na proljeće 2014., nakon čega se objavljuje tzv. update verzija.

U EDCOM-u, porečkoj tvrtci koja se Internetom u turizmu bavi već 18 godina, posebno naglašavaju kako je kod izrade turističkih mobilnih vodiča potrebno razmišljati o gostu koji je već u destinaciji, te se stoga takve aplikacije bitno razlikuju od web-stranica, posebice po svom konceptu, dizajnu, te vrsti informacija koje pružaju. Dok od web stranice možemo očekivati da gosta privuče u određenu destinaciju, teško je očekivati da će on o mjestu svoga odmora odlučivati putem aplikacije na ekranu mobitela ili tablet-uređaja. Međutim, mobitel i tablet će zasigurno puno koristiti dok svoj godišnji odmor provodi u već odabranoj destinaciji.

Pri izradi Vodiča VRSAR- mobilne aplikacije koristili su se dobrim dijelom podaci sa web-stranica, a većina je podataka prikazana i na interaktivnoj mapi koja u obzir uzima trenutnu poziciju korisnika aplikacije.

Za sada je za preuzimanje aplikacije dovoljno posjetiti www.infovrsar.com, službenu web-adresu Turističke zajednice Vrsara, stoji u priopćenju iz Turističke zajednice Vrsara.