Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Turističko naselje Belvedere u Vrsaru započinje turističku sezonu s novim priznanjem

06.04.2016

Turističko naselje Blevedere u Vrsaru pridružilo se Maistrinim najboljim hotelima osvojivši prestižno Travelife Gold priznanje te time dodatno potvrdilo svoju usmjerenost u upravljanju vlastitim društvenim, okolišnim i ekonomskim učincima.

Travelife je, prisjetimo se, međunarodni sustav certifikata koji procjenjuje učinak hotela i drugih smještajnih kapaciteta kroz 150 kriterija održivosti koji uključuju pitanja povezana sa zaštitom okoliša, kao što su smanjenje količine otpada i korištenje energijom, vodom i kemikalijama, ali i pozitivno djelovanje u području društvenih pitanja poput dobrobiti zaposlenika, rada s lokalnom zajednicom, zaštite djece i ljudskih prava. Smještajni kapaciteti također moraju pokazati na koji način podržavaju lokalne tvrtke, njeguju tradiciju zajednice te štite biljni i životinjski svijet.

Maistrin Belvedere raspolaže s 134 sobe i 176 apartmana smještenih na blagoj padini u neposrednoj blizini plaže i centra Vrsara. U sklopu naselja gostima su na raspolaganju ugostiteljski objekti, bazenski kompleks i sunčalište te mogućnost za brojne sportske i zabavne aktivnosti.