Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ribarske fešte

RIBARSKA FEŠTA je tradicionalna pučka fešta koju slavi cijelo mjesto, s mnoštvom zabave uz folklor, muziku, te nezaobilaznu kulinarsku ponudu morskih specijaliteta.

Više

XV festival GitarISTRA “More i gitare” 2017

Glazbeni festival More i gitare jedan je od ljetnih simbola Vrsara. Ljubitelji gitare znaju – pod okriljem te, već tradicionalne, manifestacije svakog ih četvrtka očekuje jedan izvrsni koncert, a program iz godine u godinu odabire umjetnički direktor Saša Dejanović, priznati gitaristički virtuoz s velikim brojem nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Jutarnja šetnja

Vrsar je od srednjega vijeka smješten na istaknutom brežuljku neposredno uz obalu Jadrana što uvjetuje i postojanje izvrsnih položaja s kojih su dobro vidljivi ovdašnji otoci, otočići, uvale i dražice.

Više

Potraži smještaj

Turističko naselje Belvedere u Vrsaru započinje turističku sezonu s novim priznanjem

06.04.2016

Turističko naselje Blevedere u Vrsaru pridružilo se Maistrinim najboljim hotelima osvojivši prestižno Travelife Gold priznanje te time dodatno potvrdilo svoju usmjerenost u upravljanju vlastitim društvenim, okolišnim i ekonomskim učincima.

Travelife je, prisjetimo se, međunarodni sustav certifikata koji procjenjuje učinak hotela i drugih smještajnih kapaciteta kroz 150 kriterija održivosti koji uključuju pitanja povezana sa zaštitom okoliša, kao što su smanjenje količine otpada i korištenje energijom, vodom i kemikalijama, ali i pozitivno djelovanje u području društvenih pitanja poput dobrobiti zaposlenika, rada s lokalnom zajednicom, zaštite djece i ljudskih prava. Smještajni kapaciteti također moraju pokazati na koji način podržavaju lokalne tvrtke, njeguju tradiciju zajednice te štite biljni i životinjski svijet.

Maistrin Belvedere raspolaže s 134 sobe i 176 apartmana smještenih na blagoj padini u neposrednoj blizini plaže i centra Vrsara. U sklopu naselja gostima su na raspolaganju ugostiteljski objekti, bazenski kompleks i sunčalište te mogućnost za brojne sportske i zabavne aktivnosti.