Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

U četvrtak, 18. srpnja, počinje 5. izdanje Montraker Live Music Festivala u Vrsaru

12.07.2013

U Vrsaru je održana konferencija za novinare povodom predstavljanja ovogodišnjeg Montraker Live Music Festivala, petog po redu.

Marin Grgeta, organizacijski direktor i PR festivala te v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsar, najavio je da će se festival održati od 18. do 20. srpnja, na prostoru Montrakera. Od ove godine, uz Općinu i Turističku zajednicu, kao suorganizator se priključuje i Glazbena rock udruga Vrsar (GRUV), a program je bogatiji no ikad. Festival je krenuo 2009. godine, nakon što je Svetozar Rackov godinu dana ranije dao idejni prijedlog Općini, na temelju javnog poziva koji je Općina objavila nakon otvaranja poluotoka Montraker za javnost, a koncept festivala su dalje razrađivali sam Rackov i Grgeta.

Svetozar Rackov, umjetnički direktor festivala, naglasio je kako je Montraker Live počeo kao jazz i blues festival, ali kako se uskoro pokazalo da u Istri ima jako puno jazza ljeti, te da je rock i električni blues niša na koju se treba bazirati, s obzirom da takvih festivala nedostaje u čitavoj Hrvatskoj, s čime se započelo već prošle godine kad su u Vrsaru gostovali (i postigli veliki uspjeh) Ten Years After, legende Woodstocka i svjetskog rocka. Ovogodišnje izdanje predstavlja daljnju prekretnicu, i nudi tri festivalske večeri sa sjajnim izvođačima.

Festival otvaraju Letz Zep iz Londona koje je sam Jimmy Page označio kao uvjerljivo najbolji tribute band Led Zeppelina, vjerojatno najvećeg hard rock sastava na svijetu. Prvi put nastupaju u Hrvatskoj, vrlo su popularni u čitavom svijetu što je atipično za cover band. Očekuje se pravi spektakl uz bezvremenske hitove Led Zeppelina.

Drugog festivalskog dana, 19. srpnja, nastupa Eric Sardinas, velika svjetska rock-blues zvijezda kojoj će to biti četvrti nastup u Istri. Jedan od najboljih svjetskih slide-gitarista na vrlo specifičan način predstavlja blues kroz rock izričaj i iznimno je dobro prihvaćen svugdje od publike, te se očekuje veliki, bučni show.

Festival zatvaraju, 20. srpnja, Wishbone Ash, povijesno ime progresivnog rocka sedamdesetih godina. Nastali su 1969. godine i otad haraju svjetskim pozornicama. Njihov album „Argus“ iz 1972. godine jedan je od najprodavanijih rock albuma u povijesti. Prvi su uveli „twin-guitar“, dvije solo gitare koje paralelno sviraju dvije melodijske linije, a majstor gitarist Andy Powell još uvijek izluđuje publiku diljem svijeta. Montraker Live će biti jedinstvena prilika za poslušati uživo ove istinske rock velikane, koji su u Zagrebu i Ljubljani gostovali pred gotovo trideset godina.

Mladen Pisak, tajnik udruge GRUV koja okuplja rock ljubitelje iz Vrsara i okolice, najavio je da će se od ove godine prodavati ulaznice za festival, s obzirom da su zbog kvalitete programa značajno porasli troškovi organizacije. Ulaznice je moguće nabaviti preko kanala Eventima, a bit će ih moguće nabaviti i na dane nastupa. Blagajna na ulazu se otvara svaki dan u 19 sati. Cijena za pojedinu festivalsku večer iznosi 70 kuna, a ukoliko se kupi paket za sve tri večeri on košta 140 kuna (jedna je svirka, dakle, besplatna).

Natalija Vugrinec, direktorica TZO Vrsar istaknula je kako je Vrsar inspirira mnogočime, pa tako i glazbom, čemu mnogo doprinosi i Montraker Live Music Festival. Na ovogodišnjem se izdanju očekuje velik broj posjetitelja, kako inozemnih, tako i gostiju iz Istre i čitave Hrvatske, a tradicionalno velik interes vlada i među domicilnim stanovništvom. Osim sjajnog programa, posjetitelje svakako  privlači i prekrasna lokacija na kojoj se događa Montraker Live, ljetna pozornica s pogledom na stari grad „by night“, kojem je gotovo nemoguće odoljeti.

 

Marin Grgeta