Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Tradizione a tavola 15.10.-15.11.2019.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Potraži smještaj

U okviru Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja čišćeno podmorje kampa Orsera i izvučeno više od pola tone otpada

07.10.2016

Na inicijativu i uz sudjelovanje zaposlenika kampa Orsera, ovoga je tjedna organizirana velika akcija čišćenja podmorja od otpada na području plaže „Vala“. Ova volonterska eko-akcija s ciljem ekološkog  osvješćivanja i čišćenja našeg morskog dobra, provedena je u suradnji s ronilačkim klubom „Triton diving“ koji posluje u kampu te uz sudjelovanje ostalih ronilačkih centara iz okolice (CPA Pula s pet ronioca, RC „Poreč“ iz Brula s 11 ronioca te domaćini, Sport Orsera i RC Triton diving s četiri člana), a akciji su se pridružili čak i strani gosti.

U jednom zaronu izvučeno je više od pola tone različitog otpada –  od stakla i starih guma, do konopa, mreža, stolica, roštilja, betonskih stalaka od suncobrana, kanistera za benzin pa čak i jednog bubnja od perilice rublja.

„Iznimno sam zadovoljan uspjehom provedene akcije i velikim odazivom svih sudionika te im ovom prilikom i zahvaljujem. Naš dugoročni plan je akciju provoditi i dalje, kako bismo uspjeli sanirati i sve ostale kategorije otpada, očuvati podmorje i usaditi ekološku svijest naraštajima koji slijede“, izjavio je Đoni Šimonović, direktor kampa Orsera.

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa, Valamar Riviera se za društveno odgovorne projekte i aktivnosti obvezala uložiti ukupno 2,5 % svog godišnjeg prihoda. Program „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo“ utemeljen je na uvjerenju da je očuvan i atraktivan okoliš osnovni resurs turizma.

Valamar PR