Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Ronjenje – Tajne jadranskih dubina

Istra nije lijepa samo u zelenoj brežuljkastoj unutrašnjosti i duž razvedene obale na kojoj borovi dodiruju plavi jadran već i u podmorju što je okružuje.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

U okviru Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja čišćeno podmorje kampa Orsera i izvučeno više od pola tone otpada

07.10.2016

Na inicijativu i uz sudjelovanje zaposlenika kampa Orsera, ovoga je tjedna organizirana velika akcija čišćenja podmorja od otpada na području plaže „Vala“. Ova volonterska eko-akcija s ciljem ekološkog  osvješćivanja i čišćenja našeg morskog dobra, provedena je u suradnji s ronilačkim klubom „Triton diving“ koji posluje u kampu te uz sudjelovanje ostalih ronilačkih centara iz okolice (CPA Pula s pet ronioca, RC „Poreč“ iz Brula s 11 ronioca te domaćini, Sport Orsera i RC Triton diving s četiri člana), a akciji su se pridružili čak i strani gosti.

U jednom zaronu izvučeno je više od pola tone različitog otpada –  od stakla i starih guma, do konopa, mreža, stolica, roštilja, betonskih stalaka od suncobrana, kanistera za benzin pa čak i jednog bubnja od perilice rublja.

„Iznimno sam zadovoljan uspjehom provedene akcije i velikim odazivom svih sudionika te im ovom prilikom i zahvaljujem. Naš dugoročni plan je akciju provoditi i dalje, kako bismo uspjeli sanirati i sve ostale kategorije otpada, očuvati podmorje i usaditi ekološku svijest naraštajima koji slijede“, izjavio je Đoni Šimonović, direktor kampa Orsera.

Društveno odgovorno poslovanje u tvrtki Valamar Riviera sastavni je dio tradicije poslovanja u turizmu duge šest desetljeća i ukorijenjeno je u uvjerenju da je održivost poslovanja strateški cilj i ključni pokretač stvaranja nove vrijednosti. Kroz svojih osam važnih krovnih programa, Valamar Riviera se za društveno odgovorne projekte i aktivnosti obvezala uložiti ukupno 2,5 % svog godišnjeg prihoda. Program „Čuvajmo prirodne ljepote i okoliš u kojem poslujemo i živimo“ utemeljen je na uvjerenju da je očuvan i atraktivan okoliš osnovni resurs turizma.

Valamar PR