Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Ribarska fešta Vrsar

U petak je udarna ribarska fešta u Vrsaru

09.08.2018

Najposjećeniji i gostima najdraži kulinarsko-zabavni događaj, Ribarska fešta, koju TZ Vrsar priređuje više od 25 godina uzastopce, nekoliko puta tijekom predsezone, glavne sezone i posezone, ovog će petka prirediti gostima posebno iznenađenje.

Već u popodnevnim satima vrsarski ribari i ugostitelji na brojnim će štandovima postavljenim uzduž vrsarske rive, nuditi isključivo ribu i morske plodove spravljene po domaćoj recepturi, a brojni gosti, kojih se na fešti očekuje više od četiri tisuće, moći će svoj izbor zabave pronaći u “melodijama za sve uzraste” u izvedbi Renata Orbanića i njegovog Le Monda, poznatih Koktelsa, Histra, Laguna Banda ili u vodnjanskoj folklornoj skupini Balun.

Kulminacija fešte bit će veličanstveni vatromet u ponoć.

(S. B. Glas Istre)