Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Tradizione a tavola 15.10.-15.11.2019.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Ocean Lava Triathlon Vrsar-Croatia, 25.-27. listopad 2019.

Dolaskom jeseni započinje sezona vrhunskih sportskih događanja. Ocean Lava Triatlon uvjerit će vas da je tome tako.

Više

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA U 2020. GODINI

Turistička zajednica općine Vrsar u postupku sastavljanja Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu objavljuje 

JAVNI POZIV  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POTPORE MANIFESTACIJAMA 

U 2020. GODINI

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Potraži smještaj

U Vrsar dolazi deset američkih masterchefova

25.09.2013

Prvog tjedna sljedećeg mjeseca Vrsar će biti domaćin američkim masterchefovima. Domaćini su im Maistra, TZO Vrsar te vrsarski restoran Fančita čiji je vlasnik, Paolo Šverko, inicirao ovaj događaj.

Deset američkih kuharskih stručnjaka imat će sadržajan program u središtu kojeg će biti istarski boškarin čije će meso pripremati na teksaški način. Bit će to i odlična prigoda za domaće kuharske šefove, ali i učenike ugostiteljskih škola da se upoznaju s teksaškom pripremom goveđeg mesa za što će se održati prigodna radionica u prostorima Maistrinog hotela Pineta u Vrsaru.

Već je poznat i jelovnik Texsas gala večere u hotelu Belvedere 5. listopada. Koktel čine tri slijeda: dimljena juneća prsa s mladim lukom i slatko-kiselim kupusom, pečeni odojak u taco tijestu sa slatko-ljutim povrćem i tuna servirana na sanaco grotto od kukuruznog brašna.

Večera počinje avokadom s kozicama na žaru, tamale savicima punjenim pečenim crvenim paprikama i kokošjim ​mesom, uz sir i relish od pečenog mladog kukuruza. Slijedi punjena teksaška palačinka sa fileom od brancina i dimljenog sira i umakom od vina Beurre blanc, pa sorbet od grejpa i čili paprike i Pernodessancom, juneći sirloin mariniran u Jack Danielsu, te svježi začini s pireom od slatkog krumpira preliveni s demi glace umakom.

Potom tartelete s ovčjim sirom i rokulom, smokve i vinski šeri vinaigrette. Za desert su predviđene teksaške palačinke rolane u šećeru od cimeta s umakom od jabuka, quesadillas punjene svježim voćem i brie sirom servirane na catniju od manga, banana, jagoda i barbanske smokve.

Slijedi duo od kikiriki maslaca s bijelom čokoladom na biskvitu pecenihmaringa, punjene palačinke s dimljenim breskvama, sladoled od burbon praline preliven gorkom čokoladom, pa onda još mali čokoladni zakusci, mignardise, pa biscotti od plavog kukuruza sa orasima od pekana (brazilski orasi), tortice od meda s lavandom, te dvobojni meringe okus od limuna i lavande. Prava teksaška bomba.

(V. MEDVEDEC, Glas Istre)