Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

U Vrsaru 7% više noćenja nego prošle godine u istom razdoblju

02.09.2015

Do kraja kolovoza na području turističke zajednice Vrsar ostvareno je 164.967 dolazaka i 1.202.663 noćenja, što iznosi 7 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja nego u istom periodu u prošloj godini.

Gotovo svi čvrsti objekti hotelskog poduzeća Maistra bilježe povećanje broja noćenja, dok je mali obiteljski hotel Vista ostvario nešto manje noćenja nego lani. Što se tiče vrsarskih kampova, koji u ukupnom broju noćenja imaju udio od čak 70%, najbolje rezultate ima kamp Valkanela s ostvarenih 9% više noćenja u prvih osam mjeseci ove godine. Valamarov kamp Orsera bilježi otprilike isti broj noćenja, dok ostala dva Maistrina kampa – Porto Sole i naturistički kamp Koversada bilježe neznatno lošije rezultate nego lani.

U privatnom smještaju, koji nudi 1.415 postelja, realizirano je 17 % više noćenja nego u istom periodu lani.

Najbrojniji gosti u Vrsaru su i dalje Nijemci. Do kraja kolovoza ostvarili su 4% više dolazaka i 3% više noćenja. Na drugom mjestu su Austrijanci s ostvarenih 7% više noćenja. Slijede gosti iz Slovenije s 1% i gosti iz Italije s 2% više noćenja. Gostiju iz Nizozemske nažalost ima manje nego prethodnih godina, međutim veseli nas porast broja gostiju iz Češke, Mađarske, Švedske, SAD-a i Velike Britanije.

S obzirom na predstojeće manifestacije u rujnu, očekujemo još bolje turističke rezultate do kraja godine. Nakon tradicionalne kiparske škole Montraker koja je već započela, a trajat će do 12. 09., Vrsar će od 21. do 27.09. ugostiti Europsko prvenstvo u mininogometu koje će ugostiti 32 reprezentacije s više od tisuću članova. Ovaj veliki sportski event popratit će brojna zabavna događanja.

Od 11. do 13. 09. na sportskom aerodromu Vrsar odvijat će se međunarodni kup girokoptera, početkom listopada održat će se tradicionalni ribolovni kup Koversada, a početkom studenog, u organizaciji lokalnog sportskog ribolovnog društva Baraj, prvenstvo Hrvatske u ribolovu iz brodice.

Dobrim turističkim rezultatima, ali i zadovoljstvu gostima koji već borave u našoj destinaciji zasigurno su doprinijele brojne manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Vrsar. Osim već poznatih i uvijek dobro posjećenih ribarskih fešti, ove godine su gosti mogli uživati i na novoj manifestaciji „Vrsar porto fest“, koja je organizirana u suradnji s Udrugom ugostitelja Vrsar. Tijekom cijele ljetne sezone održavaju se ciklusi ozbiljne glazbe „Koncerti u crkvi“, „More i gitare“ i „Vrsarske serenade“. Posljednjih godina posebna se pažnja posvećuje vidikovcima u starom gradu, gdje se također često organiziraju različita glazbena događanja.

Zbog privlačenja gostiju u pred i posezoni intenzivirana su nastojanja svih turističkih dionika u organizaciji raznih projekata, bilo da se radi o aktivnom turizmu, odnosno sportskim događanjima, ili posebno kreiranim doživljajima. Manifestacija „Stari samanj pod kaštelom“, koja se ove godine održala po drugi put, izuzetno je dobro prihvaćena od strane gostiju, kao i domaćeg stanovništva, te potvrdila činjenicu da suvremeni gosti uz eno- i gastronomsku ponudu posebno uživa u prezentaciji povijesti i tradicije destinacije, te kušanju autohtonih proizvoda.

Od ove godine Vrsar se zajedno s okolnim turističkim zajednicama iz Funtane, Poreča i Tara-Vabrige uključio u projekt Hrvatske turističke zajednice „Hrvatska 365“, te se u svrhu produljenja turističke sezone planiraju brojne zajedničke aktivnosti.