Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

U Vrsaru obilježavanje svjetskog dana turizma i kraja sezone u znaku kulinarskih događaja i dobre zabave

24.09.2018

U Vrsaru će sljedeći vikend biti u znaku gourmet i gastro događaja. Započet će u četvrtak 27. rujna s večerom “Okusi Teksasa u Istri” – gastro doživljajem vođenim od strane 12 američkih Masterchefova, članova Svjetske Masterchef Udruge čiji je cilj obrazovanje i promocija kulinarike širom svijeta. Tijekom večere od šest sljedova Masterchefovi će pripremati istarske namirnice na teksaški način. Svima poznati domaći proizvodi kao što su morski plodovi, brancin i ramstek, nar, bademi bit će obogaćeni teksaškim začinima i namirnicama poput chilija, kaktusa, shiner bock pivom i egzotičnim voćem. Večera se održava u Vrsaru, u restoranu Lungomare, u četvrtak 27.09.2018., s početkom u 19.00 sati. Cijena večere je 230 kn po osobi (piće nije uključeno), a rezervacije se vrše Maistri na broj 052 689 550.

U petak 28. rujna događanja se nastavljaju na vrsarskoj rivi gdje će se održati zadnja po redu Ribarska fešta ove sezone. Tradicionalno će ribari i ugostitelji nuditi morska jela, dok će se zabava nastaviti uz klapu Histri i band Highlanders.

Zaključno, u subotu održat će se zadnji ovosezonski Portofest, koji ce započeti u 18.00  sati na vrsarskoj rivi besplatnim kulinarskim seminarom tijekom kojeg će članovi Svjetske Masterchef  Udruge prikazati nove načine serviranja jednostavnih istarskih namirnica, te prikazati kako koristiti različite američke i teksaške začine u kuhinji. Seminar je otvoren svim zainteresiranima i dio je projekta Interreg SI-HR “Uživam tradicijo” o aktivnoj promociji kulinarske baštine.

Večer će se nastaviti u znaku gastro ponude vrsarskih ugostitelja na rivi, a zabavu do dugo u noć osigurat će Jasmin Stavros i Alfa Time Band.   

Čekamo vas sljedeći vikend u Vrsaru da zajedno proslavimo Svjetski dan turizma i kraj ovogodišnje sezone.