Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail

Jeste li spremni za dvije utrke u dva dana? Dosta vam je skrivanja od hladnog vremena unutar četiri zida? Imate slobodan vikend 15. i 16. prosinca? Sunny winter trail dvodnevni je trkački događaj koji će vam pružiti dašak Mediterana onda kada zima pokuca na vrata.

Više

Ronjenje – Tajne jadranskih dubina

Istra nije lijepa samo u zelenoj brežuljkastoj unutrašnjosti i duž razvedene obale na kojoj borovi dodiruju plavi jadran već i u podmorju što je okružuje.

Više

Javni natječaj za izbor najljepšeg balkona/prozora, najljepše okućnice/dvorišta i najljepše uređenog okoliša poslovnog prostora

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

U Vrsaru obilježavanje svjetskog dana turizma i kraja sezone u znaku kulinarskih događaja i dobre zabave

24.09.2018

U Vrsaru će sljedeći vikend biti u znaku gourmet i gastro događaja. Započet će u četvrtak 27. rujna s večerom “Okusi Teksasa u Istri” – gastro doživljajem vođenim od strane 12 američkih Masterchefova, članova Svjetske Masterchef Udruge čiji je cilj obrazovanje i promocija kulinarike širom svijeta. Tijekom večere od šest sljedova Masterchefovi će pripremati istarske namirnice na teksaški način. Svima poznati domaći proizvodi kao što su morski plodovi, brancin i ramstek, nar, bademi bit će obogaćeni teksaškim začinima i namirnicama poput chilija, kaktusa, shiner bock pivom i egzotičnim voćem. Večera se održava u Vrsaru, u restoranu Lungomare, u četvrtak 27.09.2018., s početkom u 19.00 sati. Cijena večere je 230 kn po osobi (piće nije uključeno), a rezervacije se vrše Maistri na broj 052 689 550.

U petak 28. rujna događanja se nastavljaju na vrsarskoj rivi gdje će se održati zadnja po redu Ribarska fešta ove sezone. Tradicionalno će ribari i ugostitelji nuditi morska jela, dok će se zabava nastaviti uz klapu Histri i band Highlanders.

Zaključno, u subotu održat će se zadnji ovosezonski Portofest, koji ce započeti u 18.00  sati na vrsarskoj rivi besplatnim kulinarskim seminarom tijekom kojeg će članovi Svjetske Masterchef  Udruge prikazati nove načine serviranja jednostavnih istarskih namirnica, te prikazati kako koristiti različite američke i teksaške začine u kuhinji. Seminar je otvoren svim zainteresiranima i dio je projekta Interreg SI-HR “Uživam tradicijo” o aktivnoj promociji kulinarske baštine.

Večer će se nastaviti u znaku gastro ponude vrsarskih ugostitelja na rivi, a zabavu do dugo u noć osigurat će Jasmin Stavros i Alfa Time Band.   

Čekamo vas sljedeći vikend u Vrsaru da zajedno proslavimo Svjetski dan turizma i kraj ovogodišnje sezone.