Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

U Vrsaru potpisan Ugovor za projekt ArchaeoCulTour

12.01.2018

Na samom izmaku 2017. godine u Vrsaru je potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta ArchaeoCulTour između voditelja projekta prof.dr.sc. Roberta Matijašića, općinskog načelnika Ivana Geromette,predsjednika Uprave Maistre d.d. iz Rovinja Tomislava Popovića i direktorice TZO Vrsar Natalije Vugrinec.

Potpisnici Ugovora su, ujedno, prof.dr.sc. Alfio Barbieri rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, te akademik Dario Vretenar predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost.

Projekat pod akronimom ArchaeoCulTour, punoga naziva „Analiza arheološkog krajolika u kontekstu održivog razvoja kulturnog turizma Općine Vrsar“ prijavljen je na Natječaj „Partnerstvo u istraživanjima“ Hrvatske zaklade za znanost u veljači 2017. godine, te odobren koncem godine u maksimalno mogućem iznosu od 3.000.000,00 kuna. Projek

at će se provoditi u razdoblju od tri godine, počevši od 15. siječnja 2018. godine i sa završetkom 14. siječnja 2021. godine. Od ukupno navedenog iznosa Hrvatska zaklada za znanost osigurat će 1.500.000,00 kuna tijekom tri godine, a partneri u projektu: Općina Vrsar-Orsera 750.000,00 kuna, TZO Vrsar 540.000,00 kuna i Maistra d.d. 210.000,00 kuna. Prepoznavši važnost projekta za znanstvenu valorizaciju arheološke kulturne baštine na području Općine i njen potencijal za razvoj kulturnog turizma i gospodarstva u cjelini, partneri su bez zadrške podržali projekt i osigurali sufinanciranje temeljem kojega je, sukladno uvjetima Natječaja Zaklada odobrila, sa svoje strane, maksimalno moguća sredstva.

Ciljevi samoga projekta su višeslojni, a ovom prigodom istaknut ćemo samo dva. Prvi, identifikacija arheoloških lokaliteta i utvrđivanje stanja arheološke baštine na području cijele Općine, pri čemu se očekuje otkrivanje novih, do sada nepoznatih nalazišta s potencijalom za turističku prezentaciju.Drugi, učinkovito valoriziranje kulturne baštine u funkciji gospodarskog razvoja.

Voditelj projekta prof.dr.sc. Robert Matijašić okupio je na projektu brojne suradnike i pravne osobe o kojima će, kao i detaljima samoga projekta, biti više govora na konferenciji koju će upriličiti nakon što projekat započne.