Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

MARINA VRSAR

Prepoznavši potencijal nautičkoga turizma, u Vrsaru je izgrađena moderna i visokokvalitetna marina s popratnim sadržajima visoke razine koja gotovo dva desetljeća uspješno njeguje i razvija taj zahtjevan i važan segment turističke ponude. Marina Vrsar izgrađena je na lokaciji prirodnog pristaništa zaklonjenog otokom Sveti Juraj čime je očuvan postojeći prirodni sklad. Građena je od 1998. (kada počinju prvi radovi na lukobranu), a dovršena je 1999. godine kada je u njoj privezano prvo plovilo. 

Riječ je o objektu koji bitno pridonosi ljepoti vizure vrsarskoga pristaništa, očuvanju prirodnog ambijenta pristaništa poštovanjem najviših ekoloških standarda, kvaliteti turističke ponude Vrsara, ali i Istre u cjelini. Vrsarska marina radi tijekom cijele godine, ima dvije stotine vezova, a posjećuju je kako nautičari čija su plovila stalno smještena u marini tako i nautičari u tranzitu čiji je broj znatno veći. S obzirom na to da dubina plovnog puta iznosi od 7 do 14 m, omogućen je prihvat jahti dužine i do 50 m. Prema kriterijima čistoće i zaštite prirode, ambijenta i postrojenja, ljubaznosti osoblja i cijena u marini te restorana marine, riječ je o najkvalitetnijoj marini na istočnoj obali Jadrana. Baš kao što su stari moreplovci rado dolazili u ambijent vrsarskoga pristaništa na svojim pomorskim rutama duž zapadne obale Istre, tako i suvremeni nautičari ukazuju povjerenje vrsarskome pristaništu i marini.

Izgradnjom nautičke marine u Vrsaru značajno je unaprijeđen nautički turizam. Nautičkom marinom učinjen je značajan iskorak u kvaliteti ponude ove destinacije, što dokazuju i nagrade koje marina redovito osvaja. Marina u Vrsaru tijekom cijelog niza godina u više kategorija proglašena je najboljom marinom na istočnom Jadranu od strane specijalizirane njemačke internetske stranice Skippertipps, prvenstveno zahvaljujući kvalitetnoj ponudi koju pruža nautičarima kao i bogatoj opremljenosti marine.