Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika:

  • – novi korisnici kuća za odmor i
  • – stanovnici općina/gradova koji primaju goste.
Više

Važna obavijest privatnim iznajmljivačima !

Do drugih informacija, mole se iznajmljivači da se pridržavaju sljedećih uputa:

Više

Važna obavijest

U svrhu suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Turistička zajednica općine Vrsar će od 16.03.2020. do daljnjega zatvoriti info punkt i turistički ured.

Više

OTKAZANO !!! Limes Bike tour 25.4.2020.

U moru rekreativnih biciklijada na Istarskom poluotoku sve je značajniji Limes bike tour u organizaciji Turističke zajednice Vrsara. Ova je manifestacija prvenstveno namijenjena obiteljima s djecom, ali otvorena je i za sudionike svih ostalih dobnih skupina.

Više

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Potraži smještaj

VRSARSKE ŠETNICE

Vrsar ima jednu od najljepših mreža uređenih šetnica u Istri koje su u suvremenosti nadopunjene promišljenom izgradnjom vidikovaca i održavanjem manifestacija na njima. 

Stara gradska jezgra Vrsara premrežena je uskim i tipično srednjovjekovnim uličicama od kojih svaka u nekom svojemu dijelu otvara nov ambijent trga, balkona, tradicijske arhitekture, skučenosti ili vizure, bilo one starogradske bilo morske. Neke su popločene kamenom, neke imaju oblik stubišta, a neke su vrlo strme te se u njima ogleda istaknutost položaja gradske jezgre. Šetnice na sjevernim padinama vrsarskoga brijega vode kroz povijesni kamenolom čije će tragove, kao i trgove nekadašnje eksploatacije, dokoni putnik zamijetiti tek ako pažljivije pogleda ovdašnje tragove kamena i stijena.

Posebno su zanimljive šetnice uz more (lungomare) koje gotovo u cijelosti, od Valkanele pa do Koversade, prate prirodnu fizionomiju obale protežući se kroz sredozemni vegetacijski ambijent hrasta crnike.

Vrsarskim šetnicama uz more moguće je proći različitim vrsarskim sredinama, počevši od one luksuznije u marini, preko ribarskoga sidrišta, do vrsarskih plaža podno apartmanskih kompleksa pa sve do Petalona i u nastavku naturističkog odredišta Koversade. Krene li se iz vrsarske marine prema sjeveru, nezaobilazan je napušteni kamenolom Montraker, vrsarske plaže koje gledaju na male otočiće smještene pred Valkanelom i Funtanom, a šetnice dalje vode prema dijelu obale koji se tijekom povijesti nazivao in Fiabam. Dio tih šetnica čini i stari put za Fuškulin koji se proteže od lokve Flaban do Svetog Andrije.

Posebno su zanimljive otočne šetnice na Svetome Jurju koje su pomno uređene i održavane . Riječ je o prirodnim šetnicama bez ikakve artificijelne intervencije u prostoru koje se tek primjereno održavaju prohodnima. Šetnice se protežu od crkve svetoga Jurja prema otočkome vrhu, od Svetoga Jurja do krajnjeg otočnoga juga, ali i duž cjelokupne njegove otočne obale, odakle puca prekrasan i širok pogled na morska prostranstva vrsarskog akvatorija, ali i na jedinstvenu vizuru vrsarskoga staroga grada.