Vrsar, Istra, službeni site turističke zajednice Vrsar

Službene informacije Turističke
zajednice Vrsara

Casanova Tour

Giacomo Casanova, najpoznatiji svjetski zavodnik, te njegovi posjeti Vrsaru u doba Vrsarske grofovije poslužili su kao inspiracija za Casanova tour. 

Više

Kulturno povijesne znamenitosti u Vrsaru

Naziv Vrsar (tal. Orsera) vrlo je star. U srednjovjekovnim, latinskim dokumentima, ime našega gradića nalazimo u raznim varijantama: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria…

Više

Bogata tradicija kulinarstva

U Vrsaru se svi mirisi i okusi stapaju kao skladna uvertira u  prepoznatljivu gastronomiju Istre. Morski plodovi, riba na žaru i mesni specijaliteti ljupkih restorana i autentičnih konoba mali su dio velikog gurmanskog doživljaja koji Vrsar pruža.

Više

Sport, priroda, aktivnosti…

Široka je lepeza sportova i aktivnosti, od tenisa, nogometa, odbojke, košarke pa do boćanja i minigolfa.

Više

Prirodne ljepote

Od jadranske obale pa do nizinskih i blago brdovitih reljefa u zaleđu, prirodna blaga Vrsara i okolice vrelo su inspiracije putnicima željnim odmora i opuštanja.

Više

Potraži smještaj

Vrsarskoj marini sedmu godinu titula najbolje

14.02.2013

Strani nautičari koji posjećuju specijalizirani njemački web site Skippertipps sedmi put su najboljom među istočno-jadranskim marinama proglasili vrsarsku. Za sobom je ostavila marine na Braču, Šolti, u Primoštenu, Vodicama, Tribunju, Segetu …

Od istarskih marina na listi su se našle još ona u Umagu na trećem mjestu, ACI u Puli na petom mjestu i Červar Porat na trinaestom mjestu. Nautičari su ocjenjivali četiri kategorije: čistoću i zaštitu prirode, ambijent i postrojenja, ljubaznost osoblja i cijene u marini i restoranu marine.

Vrsarska je imala najviše ocjene u čak četiri kategorije.

Valja reći da se marina Vrsar na prvom mjestu ove liste prvi put pojavila 2005. godine i titulu potvrdila sljedeće godine, a primat drži zadnjih pet godina. U trinaest godina, koliko se vrši ocjenjivanje, vrsarska se marina šest godina našla na prvom mjestu.

V. H. Glas Istre