Tour has been succesfully added to your trip planner!

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” – od 23. do 26. rujna Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima

Koncert Massima koji se koji se trebao održati 26.09.2021. u kamenolomu Montrakera u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” PREBACUJE NA NOVI DATUM, zbog vremenskih neprilika koje su trenutačno u gradu Vrsaru.

NOVI TERMIN KONCERTA JE 08.10.2021. (PETAK) S POČETKOM U 20 SATI U SPORTSKOJ DVORANI SALINE U GRADU VRSARU.

Ulazak na koncert bit će moguć SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu). Djeca do 10 godina ne plaćaju ulaz. Testiranje se neće vršiti za djecu do 15 godina starosti.

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri – kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala – “S okusom mora”. Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije – Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta.

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji.
“Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli” – rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe “Leb i sol” snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Nakon Stefanovskog u kamenolom Mantraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.
Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu, a u Vrsar stižu 25. rujna. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno I brojni drugi. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.

Festival će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji – Massimo koji natupa 08. listopada u Sportskoj dvorani Saline.
Nakon hitova “Mali krug velikih ljudi” i aktualnog singla “Putujemo i kad stojimo” Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara. Jazzile u Mntraker stiže 25. rujna.Perpetuum Jazzile point je kao jedna od najve
Omiljeni domaći glazbenik i njegov bend pripremili su publici presjek njegova stvaralštva, od hitova s početka karijere do pjesama koje trenutačno osvajaju sve top ljestvice.
Massimo je u proteklih godinu dana osvojio sve eminentne nagrade – od Porina za hit godine, do brojnih drugih glazbenih priznanja zato ne čudi da se za njegove live nastupe traži ulaznica više.

Inače, Vrsar s ponosom nosi ime “kiparski grad”, a u zapuštenom kamenolomu Montraker se svako ljeto od 1991. godine održava istoimena ljetna kiparska škola koja počinje u prvom tjednu mjeseca rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima.
Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen, od kojega su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Ulaznice za koncert možete pronaći od 1. rujna u sustavima Eventim, EntrioMojekarte.hr


23.9.2021. Vlatko Stefanovski - 170 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
24.9.2021. Amira Medunjanin - 170 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
25.9.2021. Perpetuum Jazzile - 210 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
08.10.2021. Massimo - 190 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim

Koncerti:

Petak 08.10. - 20:00 h Massimo (Sportska dvorana Saline)

Četvrtak 23.09. - 20:00 h Vlatko Stefanovski

Petak 24.09. - 20:00 h Amira Medunjanin

Subota 25.09. - 20:00 h Perpetuum Jazzile