Tour has been succesfully added to your trip planner!

Priznanje Jutarnjeg lista stiglo u VRSAR – Marina osvojila 2. mjesto jer je lijepa, sigurna i prijateljska

Marina Vrsar osvojila je drugo mjesto kao lijepa, sigurna i prijateljska marina – Četvrtu godinu zaredom, novinarska posada Nautičke patrole Jutarnjeg lista oplovila je najznačajnije hrvatske marine duž Jadrana.

 

Donosimo članak iz Jutarnjeg lista o nagrađenim marinama:

 

Prošli smo 32 marine i 22 sidrišta i male uvale. Oplovili smo Jadran od sjevera do krajnjeg juga. Naša Nautička patrola, ploveća redakcija Jutarnjeg lista, svjedočila je kako se vrhunski nautički turizam održao, ako ne i povećao, uslijed pandemije koronavirusa. Četvrtu godinu zaredom novinarska posada Nautičke patrole Jutarnjeg lista je pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i u suradnji s Ministarstvom turizma obilazila najvažnije nautičke destinacije na Jadranu. A sada je došao red da, na temelju brojnih anketnih upitnika u kojima su nautičari izražavali svoje dojmove o marini u kojoj bismo ih zatekli, nagradimo najbolje.

Ove godine, na svečanosti u Skradinu, prestižnu nagradu Nautičke patrole Jutarnjeg lista “Zlatno sidro” dobila je ACI marina Cres, koja je osvojila najviše glasova zadovoljnih nautičara. U našim su upitnicima rekli kako ova marina prednjači svojom ljepotom, infrastrukturom i gostoljubivošću. ACI marina Dubrovnik goste je oduševila svojim sportskim sadržajem, zbog kojeg su joj dodijelili priznanje za razvoj elitnog nautičkog turizma.

Marina Punat dobila je prestižno priznanje za izniman doprinos razvoju hrvatskog nautičkog turizma. Ovu lijepu marinu, inače najstariju hrvatsku marinu, gosti prepoznaju zbog iznimnog ulaganja u visoku tehnologiju, poput nadzornih aplikacija kojima svaki nautičar putem svog mobitela može u trenutku vidjeti kako je njegov brod.

Marina Vrsar osvojila je drugo mjesto kao lijepa, sigurna i prijateljska marina.

Nagrađeni su još Marina Tribunj (treće mjesto), marina koja se iskazala, kako kažu nautičari, svojim mirom, tišinom i diskrecijom. Sjajan mediteranski park marine Sutomišćica na otoku Ugljanu “zaradio” je posebno priznanje Dragulj Jadrana,

U anketnim upitnicima nautičare smo pitali u kojoj se marini najbolje osjećaju. Ove godine to je prestižno priznanje pripalo ACI-jevoj marini Žut na istoimenom otoku, marini koja nautičarima pruža sve što im je potrebno, ali ipak zadržava osjećaj netaknute prirode pravog mediteranskog parka.

ACI marini Opatija ljubaznost osoblja donijela je posebno priznanje Zlatni osmijeh Jadrana.

 

Cijeli članak i još nekoliko nagrađenih pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

U nastavku donosimo cijelo obrazloženje za nagradu Marini Vrsar.

Marina Vrsar – Priznanje za osvojeno drugo mjesto

Lijepa sigurna i prijateljska marina, sanitarije su među najboljima na čitavom Jadranu. Cijela je marina vrlo čista i uredna, servisni centar s dizalicom iznimno je efikasan. Marinu krase tropske palme i skulpture kao i gradske rive, ulice, trgove, parkove i kampove što ih poklanjaju mladi skulptori polaznici ljetne kiparske škole u mjesnom kamenolomu Montraker. Posađeno je i tristotinjak maslina od čijih plodova marina radi ulje koje poklanja gostima. To je sukus izjava nautičara o Marini Vrsar, a u marini kažu da je čar njihove marine baš u tome što nije velika pa se sprijatelje sa svakim gostom.

Već je u prethodnoj sezoni Marina Vrsar bila među top deset hrvatskih marina. Sjajno je uklopljena u samo mjesto pa je tada čak dobila najbolje ocjene gostiju za ugostiteljstvo, zabavu i ugodu. U ovoj sezoni ocjene gostiju dovele su je u sam vrh hrvatskih marina te je zaslužila Priznanje za osvojeno drugo mjesto.