Tour has been succesfully added to your trip planner!

Dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH

Bliži nam se niz datuma značajnih za zaštitu prirode i bioraznolikost, a Javna ustanova „Natura Histrica“ obilježit će ih programom otvorenim za javnost.

Svjetski dan pčela obilježava se 20. svibnja, Europski dan mreže Natura 2000 21. svibnja, a 22. svibnja obilježavamo Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnji dan bioraznolikosti održava se pod geslom: Od dogovora do djelovanja: Obnovimo bioraznolikost. Važno je znati da se u bioraznolikosti ne provode samo stručnjaci već se svi mogu uključiti i pomoći da se negativan trend gubitka raznolikosti uspori i zaustavi.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u subotu 20. 5. 2023. godine u Znanstveno-edukativnom centru Kontija. Posjetitelji do ZEC Kontija mogu doći pješice ili biciklom.

Za posjetitelje će biti organiziran i prijevoz električnim vlakom od samostana Sv. Mihovila u Kloštru do Znanstveno-edukativnog centra Kontija.

Informacije o planiranom programu dajemo u nastavku.

**************

Organizatori: Javna ustanova „Natura Histrica“, Općina Vrsar – Orsera, TZ Općine Vrsar

Vrijeme održavanja: 10:00 do 14:00 sati

Vrijeme vožnje vlaka: svakih 60 minuta

 

 

Mjesto održavanja:

U edukativnom dijelu programa će djelatnici JU „Natura Histrica“ zainteresiranim posjetiteljima pokazivati i tumačiti različite sastavnice prirode Istre pomoću fotografija, karata, knjiga, različitih predmeta, ali i živih primjeraka životinja i biljaka. Posjetitelji će saznati kako izgleda jedan terenski dan djelatnika javne ustanove, promatrati sitne životinje i biljke lupom, gledati durbinom ptice (i slušati ih), okušati se u raspoznavanju različitih manjih i većih bića.

Usto, svi zainteresirani moći dobiti informacije o:

Aktivnosti na otvorenom:

Aktivnosti u ZEC-u:

U Znanstveno-edukativnom centru Kontija održat će se tri predavanja vezana uz bioraznolikost.