Tour has been succesfully added to your trip planner!

Dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u RH

Otkrijte bioraznolikost u šumi Kontija

 

Bliži se niz datuma značajnih za zaštitu prirode i bioraznolikosti koji će se obilježiti programom otvorenim za javnost u šumi Kontija.

Javna ustanova „Natura Histrica“, Turistička zajednica općine Vrsar i Općina Vrsar-Orsera pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu 25.05. u šumu Kontija, točnije u Znanstveno edukacijski centaru Kontija na zajedničko istraživanje bioraznolikosti za sve uzraste i obilježavanje Svjetskog dana pčela, Europskog dan mreže Natura 2000 i Međunarodnog dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

 

Program počinje u 10:00 sati interpretativnom šetnjom „Skriveni život Kontije“ pod vodstvom vodiča interpretatora koja započinje ispred ZEC-a Kontija.

 

Od 10:00-13:00 sati djelatnici JU „Natura Histrica“ će ispred ZEC-a Kontija zainteresiranim velikim i malim posjetiteljima pokazati različite sastavnice prirode Istre pomoću fotografija, karata, knjiga, različitih predmeta, ali i živih primjeraka životinja i biljaka. Posjetitelji će saznati kako izgleda jedan terenski dan djelatnika javne ustanove, promatrati sitne životinje i biljke lupom, gledati durbinom ptice (i slušati ih), okušati se u raspoznavanju različitih manjih i većih bića.

 

U 11:30 sati u prostoru ZEC Kontija održati će se predavanje „Ne moraš biti biolog da bi štitio bioraznolikost! Kako se uključiti?“ namijenjeno svima koji žele pomoći da bolje upoznamo i shvatimo prirodu. Ovogodišnji dan bioraznolikosti održava se pod geslom: "Budi dio Plana" koji ističe kako očuvanje bioraznolikosti ne provode samo stručnjaci već se svi mogu uključiti, a na predavanju ćete saznati na koje načine.

 

U 13:00 sati ponoviti će se interpretativna šetnja „Skriveni život Kontije“ tijekom koje će posjetitelji otkriti dublje dimenzije prirode koja ih okružuje nevidljive na prvi pogled.

 

Dolazak na lokaciju. Posjetitelji do ZEC Kontija mogu doći pješice ili biciklom. Prometovanje šumom je zabranjeno.

Organizatori: TZO Vrsar, JU „Natura Histrica“, Općina Vrsar – Orsera

Partner: Maistra

Vrijeme održavanja: 10:00 do 14:00 sati

Mjesto održavanja: Znanstveno-edukativni centar Kontija (ZEC Kontija) i okolica

Informacije na www.infovrsar.com, 052-441746, info@infovrsar.com / tea.stifanic@vrsar.hr