Tour has been succesfully added to your trip planner!

Prijavite se na predavanje Korada Korlevića pod naslovom “Lim, Kontija, zvijezde i zbilja”

Tijekom listopada održat će se dva znanstveno-popularna predavanja namijenjena lokalnom stanovništvu u okviru projekta “KLIM Kontija - Limski zaljev”

Područje Limskog zaljeva naše je prirodno blago radi čega je zaštićeno kao područje značajnog krajobraza i posebnog rezervata u moru, dok šuma Kontija ponosno nosi zaštitu u kategoriji posebnog rezervata šumske vegetacije.

Predavanja pod naslovom „Lim, Kontija, zvijezde i zbilja“ će održati Korado Korlević, poznati hrvatski astronom i edukator. Za stanovnike općine Vrsar predavanje će biti održano 16. listopada u staroj školi u Vrsaru, Ulica Rade Končara 29, od 18:00 do 20:00 sati, dok će se za stanovnike okolnih općina i sve zainteresirane građane, predavanje održati 23. listopada u staroj školi u Gradini, na adresi Gradina 12, od 18:00 do 20:00 sati.

Zbog ograničenog kapaciteta epidemioloških mjera, potrebno je da zainteresirani osiguraju svoje mjesto prijavom putem e-maila sci.visnjan@gmail.com ili na broj telefona 098 253 096 do 15. listopada za predavanje u Vrsaru i do 22. listopada za predavanje u Gradini.

Projekt „KLIM Kontija - Limski zaljev“

Projekt KLIM usmjeren je na uspostavu aktivne zaštite prirodnih vrijednosti Limskog zaljeva i šume Kontija izradom Planova upravljanja zaštićenim područjima prirode, Studije upravljanja posjetiteljima, ali i izgradnjom Znanstveno edukacijskog centra ZEC Kontija čije se stavljanje u funkciju očekuje tijekom 2021. godine.

Projektom je planirano ukupno 114 edukativnih radionica i predavanja namijenjenih djeci u vrtićima i osnovnim školama, odgojiteljima, učiteljima, lokalnom stanovništvu, studentima, nevladinim organizacijama, pružateljima usluga u turizmu, novim edukatorima i posjetiteljima budućeg Znanstveno edukacijskog centra u šumi Kontija.

EU projekt „KLIM Kontija - Limski zaljev - Održivo upravljanje zaštićenim područjima“ provodi Općina Vrsar kao vodeći partner, u suradnji s Istarskom županijom i Javnom ustanovom Natura Histrica, a financiran je u sklopu Operativnog programa Konkurent- nost i kohezija s razdobljem implementacije od kolovoza 2018. do prosinca 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 13.863.331,09 HRK, od čega je 9.114.225,96 HRK sufinan- cirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj oglasa isključiva je odgovornost Istarske županije.