Tour has been succesfully added to your trip planner!

Festival "U zagrljaju kamena i mora"

Kiparski grad Vrsar postat će 31. 8. i 1. 9. i glazbeni grad kada na jedinstvenoj pozornici prapovijesnog kamenoloma Montraker dolaze Umberto Tozzi i Plavi orkestar.

Datumi

31-01 kol-ruj24

Ovogodišnje izdanje festivala "U zagrljaju kamena i mora" održava se od 31. kolovoza 2024. do 1. rujna 2024. u Vrsaru. Ovaj jedinstveni glazbeni spektakl u organizaciji tvrtke Music Timea d.o.o. dovodi vrhunske izvođače iz regije u prekrasni ambijent kamenoloma Montraker. Prilika je to da se prepustite čaroliji glazbe na jednoj od najimpresivnijih lokacija u Istri, sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara. Ovo je prilika za ljubitelje glazbe da urone u jedinstvenu atmosferu koja spaja umjetnost, povijest i prirodu.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će talijanski izvođač Umberto Tozzi, u sklopu svoje oproštajne turneje i legendarni bend Plavi Orkestar, u sklopu svoje povratničke turneje.

Prvu večer Festivala, 31. kolovoza, nastupit će Umberto Tozzi, talijanski pjevač, tekstopisac i glazbenik poznat širom svijeta zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima i impresivnoj karijeri koja je trajala više od četiri desetljeća. Glazbeni put započeo je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ai svjetsku popularnost osigurala mu je pjesma "Ti amo" 1977. godine. Karijeru su mu obilježili i hitovi  poput “Gloria”, “Gente di mare”, te nastupi na festivalima Sanremo i Eurosong. Njegova glazba i dalje je popularna diljem svijeta, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka albuma. Umberto Tozzi važno je ime talijanske glazbene scene, a nedavno je najavio svoju glazbenu karijeru privodi kraju. U sklopu oproštajne turneje nastupit će i u vrsarskom kamenolomu Montraker.

Druga večer festivala rezervirana je za Plavi Orkestar, koji se nakon petogodišnje pauze vraća na scenu. Jedan od prvih povratničkih nastupa bit će 1. rujna u Vrsaru na festivalu Montraker. Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta "Novi primitivci". Kritičari su ga smatrali jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina.  Karijeru "Plavog orkestra" obilježili su veliki hitovi poput "Bolje biti pijan nego star", "Sava tiho teče", "Zelene su bile oči te", "Ako su to samo bile laži", "Odlazim"... Izdali su osam studijskih  albuma koji su se ukupno prodali u tiraži od preko 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1 500 koncerata. Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri, mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme postale su  evergreeni ovih prostora.

Festivala "U zagrljaju kamena i mora" održava se četvrti put. U vrsarski kamenolom Montraker organizatori su do sada doveli neke od najpoznatijih regionalnih glazbenih izvođača. među kojima su Vlatko Stefanovski, Bajaga i Instruktori, Intrade i Tomislav Bralić, Gipsy Kings, Urban, Božo Vrećo…

Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava Eventim ili na njihovim prodajnim mjestima.

Info

  • Organizator: Music time
  • Mjesto: Vrsar Orsera
  • Lokacija: Kamenolom Montraker
  • Info: +385 (0)52 441 746
  • Email: tomislav.produkcija@gmail.com
  • Web:www.musictime.hr