Tour has been succesfully added to your trip planner!

Safe stay in Croatia

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su projekt „Safe Stay in Croatia“ koji ima za cilj poštivanje propisanih mjera i protokola i pozicioniranje Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja – od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i  hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje utvrđenih sigurnosnih protokola u poslovanju.

Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se podnosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt te dobiva i oznaku u fizičkom obliku u nadležnoj turističkoj zajednici. Korisnik će svoju naljepnicu preuzeti uz potvrdu o odobrenju zahtjeva (isprintanu ili pokazati na mobilnom telefonu) koja stiže na njegov email nakon što Ministarstvo verificira ispunjavanje uvjeta.

U priručniku pročitajte uvjete koje objekti moraju ispunjavati za dobivanje oznake „Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj“