Tour has been succesfully added to your trip planner!

Tečaj za certificiranog vodiča interpretatora (Certified Interpretive Guide - CIG) u Vrsaru

Turistička zajednica Općine Vrsar organizira tečaj za certificiranog vodiče interpretatora (Certified Interpretive Guide - CIG) u Vrsaru. Ovaj tečaj je licenciran od strane Interpret Europe, Europske organizacije za interpretaciju baštine. 

Tečaj će se održati od 26. 4. do 28. 4. 2024. godine (od petka do nedjelje) i od 4. 5. do 5. 5. 2024. (subota i nedjelja) od 09:00 do 18:00 sati na hrvatskom jeziku u Zajednici Talijana Vrsar – Comunita degli Italiani Orsera, Ul. Gradska vrata 2, 52450, Vrsar, GPS: 45.15047130092764, 13.60688045579494

Voditeljica tečaja je Vida Ungar, certificirana trenerica vodiča interpretatora.

Prijave:

Tečaj uključuje:

 Cijena:

NAPOMENA: Za polaznike s prebivalištem na području Općine Vrsar-Orsera moguće je djelomično pokriće troškova od strane TZO Vrsar, za što je potrebno uz prijavu dostaviti motivacijsko pismo naslovljeno TZO Vrsar za sudjelovanje na tečaju u kojem prijavitelj opisuje način na koji će implementirati znanja s tečaja, te na koji će način to doprinijeti interpretaciji baštine na području općine Vrsar-Orsera.

Prvenstvo prijave imaju licencirani turistički vodiči. Tečaj je otvoren za sve ostale koji osobno predstavljaju baštinu posjetiteljima: muzejski vodiči, vodiči prirodne baštine, tradicijski obrtnici, članovi neprofitnih organizacija, članovi destinacijskog menadžmenta. Preporučuje se osobama koje već imaju iskustva s vođenjem posjetitelja. Prisutnost na tečaju mora biti 100% da bi se mogao dobiti certifikat.

NAPOMENA:

Ovaj tečaj i certifikat ne nadomještaju službenu licencu za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj.

 

Organizator:

Tečaj će se održati u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar.

O Interpret Europe:

Interpret Europe je Međunarodno udruženje za interpretaciju baštine. Udruga je osnovana 2010. godine s ciljem poticanja izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji materijalne i nematerijalne baštine, kao i osvještavanja o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Kroz svoje aktivnosti Udruga potiče širenje znanja i vještina, razmjenu ideja, znanja i iskustava iz područja interpretacije baštine. Danas ima više od 1200 članova u 56 zemalja Europe i svijeta.

O trenerici:

Vida Ungar certificirana je trenerica pri europskom udruženju Interpret Europe te međunarodna koordinatorica tima za interpretaciju prirodne baštine. Ima dugogodišnje iskustvo kao stručna suradnica, autorica tekstova, kreatorica i promotorica interpretacijskih sadržaja na projektima diljem Hrvatske: od posjetiteljskih centara i poučnih staza, zaigranih interaktivnih brošura i vodiča do baštinskih događanja i tematskih tura. Vlasnica je obrta za interpretaciju baštine Bora Fora kroz koji neumorno daje glas stijenama i stablima, zvijerima i ljudima, prošlim vremenima i drevnim običajima.