Tour has been succesfully added to your trip planner!

Turisti koji imaju rezerviran smještaj trebaju imati potvrdu rezervacije

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je na svojim službenim web stranicama pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci objavilo najčešća pitanja i odgovore o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, a s obzirom na ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti Covid-19. 

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/muprh_ceste_FaH.JPG

Turisti iz zemalja EU koji imaju rezerviran smještaj, prilikom ulaska u Hrvatsku trebaju predočiti potvrdu rezervacije smještaja, a ako posjeduju nekretninu ili plovilo moraju to potkrijepiti dokumentacijom, ističu iz MUP-a u odgovorima na pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku. 

Od danas, svi strani državljani koji namjeravaju ući u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu, ističu iz MUP-a, koji je objavio odgovore na desetak pitanja o ulasku u Hrvatsku, od toga treba li osoba koja ulazi u Hrvatsku biti u samoizolaciji do toga što treba u slučaju dolaska s rezerviranim turističkim smještajem i slično. 

Informacije na službenoj stranici MUP-a i on-line obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a u MUP-u planiraju proširenje i na druge jezike.  

Sve koji svoj odgovor o uvjetima ulaska u Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima upućuju na dostupni on-line obrazac za upit putem kojega se mogu obratiti MUP-u kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje. 

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, naziv graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Hrvatsku.