Tour has been succesfully added to your trip planner!

Bliži se proljetno izdanje Vrsaranskih goložeca

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje i odličnih vina prvi vikend u svibnju donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali proljetno izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece koji će se održati od 6. do 15. svibnja u Vrsaru, a svi koji se baš tada nađu u Istri moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.

Posjetitelji će moći uživati u pravim gurmanskim rapsodijama koje će za njih spremati  vrsarski restorani Basilico, Bevanda, Dvi palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Rotonda i Srdela.  Carpaccio od folpi ili dimljene ribe, riblje juhe, brodet s palentom, neizostavni brancini ili pak goveđa rebarca u teranu, juneća tagliata, pljukanci s pancetom i istarski pršut samo su neki od brojnih specijaliteta koji će zasigurno oduševiti i ona najzahtjevnija nepca. Svaki restoran nudi meni od tri slijeda i čaše istarskog vina. Mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama, a ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od samo 130 kuna. 

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već peto izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruga ugostitelja Vrsar i turistička kompanija Maistra, a ova zanimljiva gurmet manifestacija samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju i Istri tijekom cijele godine, kontinuirano obogaćujući cjelokupnu ponudu i jačajući poziciju Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije. 

Link na menije

Zasigurno ste već pronašli nešto što biste voljeli probati, zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje.