Tour has been succesfully added to your trip planner!

Dan gljiva

Program „Jesen u Kontiji“ završava manifestacijom "Dan gljiva" organiziranom u suradnji s Istarsko mikološko-gljivarskim savezom.

U subotu 14.10. održati će se manifestacija Dan gljiva u suradnji s Istarsko mikološko-gljivarskim savezom. Iskusni gljivari će povesti one znatiželjne na pokazno branje gljiva, predstaviti veliki broj jestivih i nejestivih gljiva na izložbi, te za sve prisutne skuhati gljivarski kotlić.

Program počinje u 9.00 sati pokaznim branjem gljiva. Djeca su uvijek dobrodošli posjetitelji šume tako će za njih biti pripremljena potraga za šumskim blagom i predstava „Kontići – čuvari šume“. Program za djecu kreće u 10.00 sati a sastoji se od igre i predstave za djecu. 

Od 11.00 do 14.00 sati organizirana je izložba gljiva, a u 12.30 sati besplatno kušanje gljivarskog kotlića kojeg priprema Istarsko mikološko-gljivarski savez .

Napominjemo da je kroz šumu zabranjeno prometovati automobilima.
Savjetujemo da parkirate u Kloštru. Iz Kloštra do Znanstveno edukacijskog centra možete doći pješke, biciklom (2,2km po makadamu) ili električnim vlakićem koji će prometovati na relaciji Kloštar Samostan Sv. Mihovila - ZEC Kontija. 

Polasci električnog vlakića iz Kloštra: 10.00, 11.00, 12.00 sati

Polasci iz ZECa: 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 sati

Radujemo se zajedničkom druženju u šumi Kontiji.

 

Info