Tour has been succesfully added to your trip planner!

Degustacija gina

Eco friendly destilerija 

Smještena nekoliko kilometara od mora, između pitoresknih gradića Vrsara i Rovinja, okružena maslinama i vinogradima, destilerija je izgrađena u skladu s najvišim ekološkim standardima. U našem postupku destilacije ne koriste se fosilna goriva već većinu električne energije proizvodi fotonaponski solarni sustav.​Kako bismo očuvali aromu i mirise dragocjenih sastojaka razvili smo vlastiti postupak destilacije, s dvostrukom infuzijom pare, koristeći ručno rađeni bakreni kotao. Proces destilacije odvija se pojedinačno u malim serijama od samo 200 boca. Većina primjenjenih sastojaka lokalnog je i organskog porijekla, te u proizvodnji NE koristimo nikakve esencije, šećer, umjetna bojila i zaslađivače.

ARONIA GIN PINK ROBIN Stvoren destilacijom 12 začina, nježno maceriran s bobicama Aronije, ovaj šareni i aromatični gin pomiješan s tonikom savršen je aperitiv.

Saznajte više
Pink Robin

ARONIA GIN
PINK ROBIN

Moderan, vrlo mirisan i aromatičan GIN, proizveden destilacijom 12 biranih sastojaka. Suprotno većini "aromatiziranih" ginova slatkastog okusa, Pink Robin zadržava suhoću, karakteristiku klasičnog londonskog Dry Gin-a, pa se može koristiti čak i za klasične koktele poput Dry Martinija i Negronija.  

Uz 4 klasična sastojka - bobice smreke, sjemenke korijandera, korijen anđelike i orisa, u naš smo gin dodali:  

- 3 različite vrste papra (Cubeb Pepper, Paradise Grains, Monk`s Pepper) koji daju pikantnu

notu;

- 3 citrusa (gorki cvijet naranče, grejpfrut i limunova korica) koji Pink Robin čine osobito pogodnom bazom za osvježavajuće koktele;

- Lavandino cvijeće, uzgajano u našem vrtu, koje daje mirisnu svježu notu;

- Bademi, koji daju punoću okusa Ginu, balansirajući začinjene i aromatične note.

Nakon destilacije, GIN se ostavlja mjesec dana da macerira s bobicama aronije, koje osim posebne arome (mješavina crvene maline, citrusa i tanina) daju osobitu ljubičastu crveno / ružičastu boju.

Midnight Gin

MIDNIGHT GIN - Esencije dana, nježne i cvjetne, pomiješane s egzotičnim i začinjenim mirisima noći. Savršena kombinacija za klasične koktele i moderne long drinks.

Saznajte više

LONDON DRY
GIN MIDNIGHT 

Jedinstven i kompleksan London dry gin punog okusa, kreiran kupažom dva odvojena destilata od po 12 začina svaki. Esencije dana, nježne i cvjetne miješaju se sa egzotičnim i pikantnim mirisima noći. Savršena kombinacija bogatog, ali vrlo uravnoteženog okusa koja Martini ili Gin & Tonic podiže na novu razinu. 

Mirisom se osjeća intenzivna i svježa aroma borovice praćena notama korijandera i suhog bilja. Okusom, punog tijela, gladak, sa biljnim notama, blago uljno i slatko. Završetak - aromatičan, dugačak i topao, od dubokih pikantnih i zemljanih nota do čudesno svježe borovice, limuna i primjesa pinjola uz rubove

Većina sastojaka koje koristimo  su organski i lokalni, poput hrvatske borovice koja se smatra jednom od najboljih na svijetu i koriste je mnogi poznati proizvođači gina. Nakon destilacije dva gina se ostavljaju da odleže 24 dana prije punjenja u boce. Nikakve esencije, umjetna bojila ili zaslađivači ne koriste se prije niti nakon destilacije.

Vođene degustacije gina:

Od ovog ljeta vrata destilerije otvorena su za sve posjetitelje. Vođene degustacije uključuju opis procesa proizvodnje, korištenje začina u proizvodnji te kušanje gina.

Radno vrijeme:

Pogledati na www.imagine-spirits.com
ili po dogovoru na +385 91 3444 496, production@imagine-spirits.com

IMAGINE SPIRITS d.o.o.