Tour has been succesfully added to your trip planner!

Vrsar, vaša idealna destinacija za vjenčanje

Istra i Vrsar kao idealne destinacije za vjenčanje

Istra se posljednjih godina popela na tron top destinacija za vjenčanje na ovim prostorima. Iako su obližnji Rovinj i Poreč veća turistička središta, Vrsar je idealna lokacija za intimna, mala i tajna vjenčanja. Kada svi obližnji veći gradovi u špici sezone postanu pretrpani i zakrčeni, ovo malo mjesto zadržava svoju opuštenu i intimnu atmosferu.

Smještaj i prirodne ljepote

Malo ribarsko mjesto Vrsar smjestilo se na zapadnoj obali Istre, na mjestu gdje sunce ljubi brežuljak, more oplakuje zelene otočiće, a veličanstveni zalasci ostavljaju vas bez daha. Njegov bezvremenski šarm čine uske zavojite uličice , brojni vidikovci I stoljetne kamene kuće. Samo nekoliko kilometara dalje nalazi se predivan zaljev - Limski kanal koji je zaštićen kao poseban rezervat u moru i značajni krajobraz. 

Povijest i kulturna baština

U Vrsaru postoje tragovi obitavanja od pradavnih vremena, a naselje je kasnije preraslo u utvrđeni grad. Ovdje su otkriveni čak i nalazi iz starijeg i mlađeg kamenog doba. Spuštajući se niz uske ulice starog grada naići ćete na slikovitu mediteransku arhitekturu. Slavni zavodnik Giacomo Casanova svoj je posjet Vrsaru opisao u slavnim memoarima. Njegove avanture tema su interaktivnih vođenih obilazaka -Casanova toura, a mještane su inspirirale da urede nekoliko vidikovaca skulpturama ljubavnih parova. Naravno, jedan od vidikovaca nosi njegovo ime. Mistična aura ljubavi osjeća se u čitavom gradu.

Gastronomija

Zamislite se kako uživate u jednoj od najposebnijih gastronomija u Europi. Istru nazivaju i hrvatska Toskana zbog svojih savršeno bogatih vina, maslinovih ulja, pršuta i mnogih drugih delicija. Kako je Vrsar prije svega ribarsko mjesto, miris svježih riba s gradela sigurno će vam otvoriti tek. Ovdje možete kušati i specijalitet Istre - crne i bijele tartufe koji se pripremaju na sve moguće načine. Posebno su ukusni umaci za razna jela od tjestenine, a kao gourmet suvenire možete ih pokloniti svojim gostima.

Vjenčanja u Vrsaru

Pokušajte se zamisliti na jednom od vidikovaca kako izgovarate svoje najiskrenije zavjete iz dubine srca, okruženi najbližim prijateljima i članovima obitelji, ili pak samo u dvoje, s pogledom na slikoviti gradić i spektakularan arhipelag, dok vas obasjava sunce i stvara kulisu za prekrasnu, jedinstvenu fotografiju. Sve ovo čini Vrsar idealnom destinacijom za vjenčanje.


Osim proljeća i jeseni, izvrsne mogućnosti za organizaciju vjenčanja nudi i ljeto, jer je ovo mjesto pravi skriveni dragulj, tako da nikada nije pretrpano turistima.Prednost je i u tome što je ova destinacija povoljnija od drugih razvikanijih mjesta na hrvatskoj obali.

Slatko romantično mjesto, spremno pružiti vam spokojnosti i mir za vaš poseban dan, ali i učiniti da osjetite leptiriće u trbuhu u blizini ljubavi vašeg života. Podsjetit će vas da se opet ludo zaljubite u osobu pokraj vas kojoj ćete izreći “Da”.

This blog has been written in partnership with Weddings in Croatia.   Text and Images are © Copyright Weddings in Croatia. All Rights Reserved.