Tour has been succesfully added to your trip planner!

Degustacija maslinovog ulja

Masline su zaštitni znak Istre više od 2000 godina i jedan su od njenih najvažnijih gospodarskih čimbenika. Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje upisano je u europski registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.


Istra "ZOI" (zaštićena oznaka izvornosti) je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno izravno iz ploda masline (Olea europaea L.) isključivo mehaničkim postupcima i to od sljedećih sorti maslina: istarska bjelica, buža, karbonaca, črnica, žižolera, rošinjola, puntoža, leccino, frantoio, moraiolo, pendolino i picholine.

Rezervirajte vođenu degustaciju maslinovog ulja i doživite gourmet iskustvo

Ursaria

Vođena degustacija maslinovog ulja je gurmansko iskustvo u kojem ćete saznati kako pravilno kušati maslinovo ulje, koje arome i ukuse tražiti, kako prepoznati vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje i razlikovati ga od industrijski proizvedenih ulja. imati ćete prilliku kušati izbor ulja različitih sorti, okusa i mirisa iz ekološkog maslinika sa područja Vrsara.

Ulje se proizvodi mehaničkim drobljenjem maslina i ekstrakcijom bez daljnjeg rafiniranja koje bi moglo uključivati kemijske ili industrijske procese. Proizvodnja istarskog maslinovog ulja osigurava da ulje ima iste karakteristike kao i ulja koja se prirodno nalaze u plodu masline.

Rosinjola 6

Maslinici na obroncima Limskog zaljeva

Vođene degustacije maslinovog ulja u Vrsaru: